Jeden mrtvý a sedm zraněných. Tragická bilance autonehody v Thajsku

Zdroj obrázku: Asia Stock

Jeden člověk zemřel a sedm se zranilo při tragické autonehodě v Thajsku v okrese Mae Rai v Čiang Rai (okres Mae Jan). Policie vyjížděla k této nehodě 18. listopadu. Auto narazilo do restaurace u silnice. Mezi zraněnými jsou zákazníci restaurace. Zemřelý je řidič auta.

Auto narazilo do budovy restaurace ve vysoké rychlosti

Svědci autonehody vypověděli, že auto jelo nepřiměřeně rychle. Červené auto nejprve narazilo do zaparkovaných motocyklů a poté do budovy restaurace. Srazilo také elektrický sloup. Prudký náraz vymrštil řidiče ven z vozu. Příčiny nehody policie stále vyšetřuje a pokračuje ve výsleších svědků a účastníků nehody.

Zdroj obrázku: Asia Stock

Mezi zraněnými je i 8letý chlapec

Sedm osob bylo převezeno do nemocnic v Mae Jan a Mae Sai, mezi nimi byl i malý 8letý chlapec, který se opařil vařící vodou z převrhnutého hrnce. Dalších sedm osob bylo zraněno lehce a jejich stav nevyžadoval hospitalizaci.

Zdroj obrázku: Asia Stock

Policie sbírá důkazy k identifikaci řidiče a k objasnění příčiny nehody.

Thajské silnice nejsou bezpečné

Thajsko patří mezi země, kde si příliš nelámou hlavu s předpisy a silničními pravidly. To je také hlavní příčinou častých dopravních nehod. Menší či větší kolize jsou na denním pořádku. Pokud se vydáte do Thajska a budete chtít řídit auto nebo motorku, počítejte s tím, že v případě jakékoliv nehody budete velmi pravděpodobně označeni za viníka.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Thajci se řídí svými vlastními pravidly, takže vám mezinárodní řidičský průkaz moc nepomůže. Řídit v Thajsku vyžaduje kuráž a zkušenosti. Ideální je, jezdit nějaký čas jako spolujezdec zkušeného Thajce, odkoukat místní pravidla a teprve potom se vydejte do ulic Thajska na vlastní pěst.

Buďte ale opatrní, Thajsko patří mezi země s největším počtem smrtelných dopravních nehod.