Koronavirus má v Evropě méně nakažených a infekcí, ale počet úmrtí roste

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pandemie koronaviru již na evropském území trvá až nepříjemně dlouho. Po jarní vlně, která byla hlavně v našich končinách i blízkých okolních státech spíše mírnější, přichází skutečná podzimní pohroma. Velký nárůst nakažených si vyžádal i mnoho lidských životů. Aktuálně to vypadá, že počty lidí s potvrzenou nákazou klesají. Bohužel případů úmrtí ale stále přibývá.

Evropa se potýká s koronavirem

Aktuálně bylo již na evropském kontinentu celkem potvrzeno přes více než 15 miliónů případů nákazy koronavirem. Za poslední týden navíc zemřelo zhruba 60 000 lidí, což je obrovské číslo. Stále tak platí, že Evropa je silně zasažená a v dohledné době to bohužel vypadá, že čísla klesat nebudou. Obrovský nápor je tak kladen na zdravotnictví v rámci snad všech zemí. I přes kvalitní a víceméně stále dostupnou zdravotní péči však poměrně velké procento lidí umírá.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Počty nakažených klesají, ale stále hodně lidí umírá

Znepokojivý je zejména fakt, že i přes drobně klesající počty nakažených, stále stejně přibývá mrtvých. Možná jde o dohru skutečně těžkých případů z týdnů s ještě většími nárůsty. Možná jde o případ, kdy vir skutečně působí více agresivně. Nikdo nedokáže s jistotou říci, jak to skutečně je. Všichni si však přejí jedno, a to, aby tato pandemie již konečně výrazně polevila a skončila.

Zdroj fotografie: Getty Images

Podobně špatně je na tom také USA

Druhým obrovským ohniskem nákazy koronaviru je aktuálně USA. Zde je situace podobně špatná a čísla jsou stále nepříjemně vysoko. Podle místních odborníků to bohužel vypadá, že ani v dohledné době se statistiky nezlepší. Spíše naopak očekávají další zhoršení a pokračující nárůst nakažených i mrtvých.  Ve srovnání s předchozím týdnem totiž mají zhruba 40% přírůstek nových případů, což stále klade obrovské nároky na zdravotnictví. Očekávané zlepšení se tak ještě o něco více vzdaluje.