Na ženu zaútočilo divoké prase v parku. Z nečekaného střetu vyvázla s ranou hlubokou až na kost

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Ve většině singapurských parků potkáte na procházce maximálně rodinku vyder. Asi si umíte představit, jaký to musel být šok, když se hrdinka našeho příběhu střetla uprostřed parku s divokým vepřem.

Divoké prase může být smrtelně nebezpečné

Událost se stala 17. listopadu v parku Sungei Api Api. Žena se vracela domů v doprovodu svého manžela. K nebezpečnému střetu došlo poblíž Pasir Ris Drive 3. O události informoval deník Shin Min Daily News.

Vše se událo velmi rychle

50letá žena vypověděla: „Náhle jsem ucítila prudkou bolest v levé noze. Zvíře mě úplně smetlo. Náraz mě odhodil a dopadla jsem tváři na zem.“

Zvíře bylo asi 1,2 metrů dlouhé a vážilo okolo 40 kg. Po střetu okamžitě zmizelo. Toto krátké setkání ovšem způsobilo ženě četná zranění. Z nerovného střetu si odnesla 10 cm dlouhou a 3 cm širokou tržnou ránu, která byla tak hluboká, že odhalila kost. Žena si také poranila při pádu obličej.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Její manžel ji ihned odvedl do nemocnice, kde ženu na 4 dny hospitalizovali. Zraněná žena musela podstoupit operaci v dutině ústní. V současné době je schopná přijímat pouze měkkou stravu, jako je kaše a mléko.

Ukázalo se, že dopad na tvář byl natolik silný, že došlo k poranění některých kostí a tlak „zatlačil“ zuby dovnitř. Ženě reálně hrozí, že o čtyři zuby přijde.

Bohužel, si nese i psychické následky. Po nešťastné události trpí posttraumatickým stresem.

Potkat divočáka v této oblasti je velká náhoda

V parku a asi 700 metrů od místa útoku pozorovali stopy divočáka. Nicméně jejich výskyt není obvyklý.

Pokud se divočáci přemnoží, některé kusy se dostávají blíže k lidským obydlí, do parků a lidé se s nimi střetávají také na silnicích.

Rada národních parků lidem doporučuje, pokud náhodou v parku narazí na divočáka, neměli by panikařit ani se přibližovat. Naopak mají zůstat v bezpečné vzdálenosti a pomalu se vzdalovat.