Podle lékaře je očkování nejlepší šancí na překonání pandemie koronaviru

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Mnoho lékařů se již nechalo slyšet, že pro skutečné ukončení pandemie koronaviru se bez očkování neobejdeme. A tento názor je rozhodně opodstatněný, protože je vyzkoušený z minulosti. V dřívějších dobách sužovaly lidstvo strašlivé nemoci, proti kterým dnes již máme povinné vakcíny, takže minimálně ve vyspělých státech jsou vymícené. Pokud bychom proti těmto nemocem najednou přestaly očkovat, velmi pravděpodobně se znovu objeví a udeří ve své plné síle, což by vedlo k jiným a možná i horším pandemiím.

Důležitá je informovanost o vakcíně

V první řadě je potřeba lidi informovat o hlavních výhodách vakcíny. Jde o mnoho let používaný a v zásadě bezpečný způsob, jak si jemně vylepšit imunitní systém, aby dokázal správně vyhodnotit hrozbu koronaviru. Nedostatek informací mezi lidmi však bohužel vede k odmítavým postojům. To rozhodně dané situaci nepomůže.

Zdroj fotografie: Getty Images

Vakcíny pro moderní lidstvo

Tito zarytí odpůrci vakcíny proti koronaviru si však musí uvědomit, že bez vakcín by lidstvo ani zdaleka nebylo tak daleko, jako je právě dnes. Tento vynález moderní vědy a medicíny představuje obrovskou výhodu, kterou by byla škoda nevyužít právě v boji proti koronaviru. Pro uvedení vakcíny do oběhu je také potřeba celá řada testů, kdy se důkladně hodnotí bezpečnost a účinnost pro zajištění nejlepšího výsledku.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Očkování by mělo být povinné

Nikdo zatím neříká, že povinně zavede očkování právě proti novému koronaviru. Na druhou stranu stále existuje mnoho druhů očkování, která jsou prostě povinná. V případě potřeby by tak nebyl takový problém přidat k nim právě koronavirus. Nedostatek tohoto řešení však spočívá například v tom, že povinná očkování jsou určená primárně pro malé děti. Kdežto nejvíce ohroženou skupinou při nákaze koronavirem, jsou staří lidé. Zavést tak odpovídající věk pro povinné očkování by mohlo být problematické.