Lékař vypovídá o hrozném stavu v nemocnicích během pandemie koronaviru

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Jedním z nejhorších povolání, jaké chcete v dnešní době vykonávat, je rozhodně zdravotní sestra nebo lékař na oddělení pro pacienty nemocné s koronavirem. Extrémní zátěž, nedostatek pomůcek a personálu tak často tlačí tyto nebohé lidi až na samou hranici vlastních schopností a sil. K tomu všemu se navíc přidává beznaděj, že nedokážou zachránit lidi s těžkým průběhem nemoci. O smutném svědectví z prostředí nemocnic hovoří jeden polský lékař.

Pandemie nezpomaluje a situace začíná být kritická

Všichni s nadějí očekávají zpomalení pandemie koronaviru, poklesy čísel a trochu času na zotavenou hlavně pro skutečně napnutý nemocniční systém. Lékaři i zdravotní sestry vypovídají o strašném vyčerpání a nedostatku ochranných pomůcek o dalšího personálu. Pokrýt tak všechny služby pro zajištění komplikované a náročné starosti o pacienty v kritickém stavu, není vůbec nic jednoduchého.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Šokující pravdu sdělují lékaři veřejnosti

Většina lidí snad již tuší, že situace je opravdu vážná a v nemocnicích je plno. Jenže není to vůbec tak jednoduché. Skutečná pravda je totiž opravdu šokující a s touto realitou musí každý den žít zejména pracovníci ve zdravotnictví. Podle polského lékaře na tom je nejhorší i to, že vlastně nevědí, kdy to celé skončí a jestli se už blíží zlepšení. To pouze prohlubuje celkový pocit bezmoci.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Úmrtí kvůli nedostatku materiálu a personálu

Strašné na tom je především to, že umírají lidé kvůli nedostatku personálu či materiálu. Přepracované sestry, kterých je na oddělení málo nestíhají včas měnit kyslíkové válce v přístrojích a řešit podobné úkoly během každého dne. Vzhledem k počtu pacientů je situace skutečně velmi nepříjemná. Jenže všichni dělají maximum, co dokážou. Náraz na tyto limity tak bohužel znamená stoupající křivku úmrtí. Zbývá pouze doufat, že se situace uklidní a čísla přestanou tak rychle růst.