Nový kmen COVID-19 je extrémně nebezpečný. Za 10 dní zemřelo na koronavirus 100 000 lidí

Zdroj fotografie: Freepik

Smutná čísla a nepříjemná statistiky týkající se onemocnění COVID-19 bohužel nezmírňují. Spíše naopak se dá říci, že čísla stále rostou. Dokonce v posledních pouhých 10 dnech zemřelo na koronavirus v rámci celého světa dokonce 100 000 lidí. To je strašný výsledek, který je zčásti způsoben i velkým podceněním druhé podzimní vlny onemocnění.

Celková čísla koronaviru jsou skutečně děsivá

O tom, že nový koronavirus zodpovědný za nemoc COVID-19 vyvolal globální pandemii, není nejmenších pochyb. Ušetřený nezůstal snad ani jeden jediný stát. Stále více se však posouvají smutné rekordy v počtu nakažených či dokonce mrtvých v souvislosti s touto nemocí.

Zdroj fotografie: Getty Images

Celková čísla koronaviru

  • Více než 59 miliónů lidí po celém světě s potvrzenou nákazou COVID-19
  • Více než 1,4 miliónů lidí po celém světě zemřelo na koronavirus

Mnoho zemí si sáhlo na své maximum z pohledu poskytování zdravotnické péče. Napnuté kapacity a problémy v mnoha oblastech bohužel pouze podpořily rozvoj onemocnění a další šíření. V odpovědi na to se tak objevují nové rekordy, které se týkají počtu zemřelých za daný časový úsek.

Úmrtí 100 000 lidí za pouhých 10 dní

Velmi nepříjemnou a smutnou novinkou je překonání dřívější statistiky, kdy 100 000 úmrtí bylo zaznamenáno za 12 dní. Ještě o něco předtím bylo toto číslo dosaženo za 18 dní. Jenže nyní se tento počet naplnil již za pouhých 10 dní. Na vině může být hned několik scénářů. Vir pravděpodobně pronikl mezi zranitelné skupiny, kde se velmi rychle rozšířil.

Zdroj fotografie: PxHere

Navíc je také pravděpodobné, že došlo k vyselektování horších forem viru, které mají závažnější projevy, což může být doprovázeno komplikacemi až ve formě selhání orgánů, což znamená téměř jisté úmrtí. Vyšší čísla mrtvých se dala očekávat také v souvislosti s extrémně rychle rostoucím počtem nakažených v rámci víceméně celého světa.