Manželský pár zemřel na Covid-19 během hodiny

Zdroj fotografie: Getty Images

Ve stejné nemocnici se ocitl manželský pár, který se nakazil nemocí COVID-19. Obyvatelé milánské oblasti v Itálii zemřeli během jediné hodiny. O jejich příběhu se zmínila italská média v úterý 17. listopadu.

Starý pár byl velmi opatrný a z domu nevycházel

Jak uvedla jedna z jejich vnuček, 83letá Olga ani její o rok mladší muž Vincenzo Molino nevycházeli z domu, který měli v Sesto San Giovanni v Lombardii. Kvůli pandemii koronaviru byli opravdu jen doma, jen Vincenzo občas šel nakupovat nebo do lékárny pro nezbytné léky.

Byl to on, kdo jako první onemocněl touto zákeřnou nemocí. Bylo to na začátku listopadu a krátké na to měla příznaky i jeho žena. Oba byli ve vážném stavu a dostali se tak do nemocnice. Podle zpráv, které jejich vnučka poskytla, ho týden předtím, než se nemoc projevila, nepřijel navštívit přivolaný lékař.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Manželský pár byl v nemocnici v oddělených místnostech. Olga byla hospitalizovaná čtyři dny, než zemřela a její manžel jí následoval o hodinu později.

Sever Itálie má přeplněné nemocnice

V Itálii se pandemie rozšířila velmi rychle. Aktuálně mají přes 1,6 milionu nakažených osob, z toho již více než 55 000 mrtvých. Lombardie je navíc na tom nejhůře, stala se takových symbolem koronavirové epidemie. Tak to bylo i na jaře, kdy byla Lombardie v severní Itálie nejvíce postižená.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Po Francii a Španělsku je to země, která přesáhla milion nakažených. I tak ale tamní vláda odolává tlaku lékářů, kteří chtějí přísnou celostátní karanténu. V krizi je kromě Lombardie také jih Itálie. V Kalábrii pomáhají s velkým množstvím pacientů humanitární organizace, které standardně pracují ve válečných zónách.

Kvůli šíření COVID-19 je v krizi také několik dalších regionů:

  • Sicílie
  • Sardinie
  • Basilicata
  • Abruzzo

Chudší jižní regiony se potýkají s nedostatkem lůžkem pro pacienty s touto nemocí, a tak je krize ještě viditelnější.