Číňan, který zabil svou těhotnou manželku a zapálil dům jejích rodičů, stanul před soudem

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Muž obviněný ze zabití své těhotné novomanželky a také ze zapálení domu jejích rodičů stanul před soudem v Šanghaji. Bude souzen pro úmyslné zabití a žhářství. Rodiče zesnulé Liu Min, která byla učitelkou a byla také těhotná, požadovali pro obviněného trest smrti.

Obžalovaný ani jeho rodina nevyjádřili lítost pozůstalým

Rodiče zesnulé řekli: „Mnoho rodičů studentů naší dcery se zúčastnilo její vzpomínkové bohoslužby, ale nikdo z Yanovy rodiny nepřišel. Yan ani jeho rodiče se neomluvili.“

Šanghajský lidový soud nezveřejnil, zda se obžalovaný Yan (27) k činu přiznal nebo zda se omluvil rodině pozůstalé, které bylo rovněž 27 let.

Yan měl obrovské dluhy z hazardu

Osudného dne 20. března přišel do tchánova domu v okrese Pudong a požadoval po své ženě peníze na zaplacení dluhů z hazardu. Liu odmítla. Yan vzal nůž na krájení ovoce z kuchyně a několikrát ji bodl do krku a zabil ji. Aby zničil mrtvolu, vzal knihy a další věci a podpálil je. Pak utekl z domu.

Podle státních zástupců, způsobil následný požár značné škody na majetku. Yan se krátce na to v doprovodu svého adoptivního otce vzdal policii. Yan ale nikdy nevyjádřil lítost nad svým činem.

Rodiče Liu netušili nic o Yanově minulosti

Liu potkala Yana během rande naslepo v roce 2018. O rok později se dohodli, že se vezmou a svatba proběhla po pár měsících. Matka Liu se o těhotenství své dcery dozvěděla den před její smrtí.

Yan rodičům své manželky lhal o své minulosti. Tvrdil jim, že vystudoval vysokou školu ve Velké Británii a že má velmi dobře placenou práci ve společnosti, která se zabývá výrobou autodílů. Nic z toho nebyla pravda. Po svatbě navíc odešel ze své práce, ale předstíral, že ji i nadále má. Místo práce ale trávil spoustu času hraním online hazardních her.

Než se Yan oženil, zaplatili jeho adoptivní rodiče dluhy v hodnotě 400 000 dolarů.

Rozsudek ještě nebyl vynesen. Matka Liu řekla, že rodina zatím neuvažuje o finančním odškodnění.