Matka v Bankoku hrozila, že vyhodí své dítě z balkónu ve třetím patře

Zdroj obrázku: Pixabay.com

K incidentu došlo v Soi Ratchada Tha Phra. Událost řešili policisté a hasiči ze stanice v Bukkalo. Pravděpodobně psychicky narušená žena vyhrožovala, že své 1leté dítě vyhodí ze třetího patra.

Dramatická situace vyděsila všechny zúčastněné

Nepříčetná žena držela batole oběma rukama přes okraj balkónu bytu, ve kterém žila. Policisté se s ní snažili vyjednávat, ale žena na jejich výzvy nereagovala. Nakonec se proplížili nahoru a vkradli se do bytu. Dítě se jim naštěstí podařilo zachránit. Žena byla převezena na psychiatrické oddělení v Somdet  Chaopraya, kde podstoupila vyšetření.

Sousedka novinářům řekla, že před dvěma dny slyšela vycházet z ženina bytu hluk, jako by se tam někdo s někým pral. Manžel ženy vypověděl, že mezi nimi nebyly žádné spory a že žena nepracovala, protože se starala o dítě. Podle něj žádnou psychickou nemocí netrpěla.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Schizofrenie mohla být příčinou tohoto incidentu, který mohl skončit tragicky

Místní média už se více o duševním stavu ženy nevyjadřovala. Jednou z možných příčin mohla být ale schizofrenie.

Tato závažná duševní choroba má tyto příznaky:

  • Poruchy myšlení a vnímání
  • Ochuzení citového vnímání
  • Deprese, úzkost, mánie
  • Poruchy chování
  • Poruchy pozornosti a paměti

Schizofrenik ztrácí kontakt s realitou a slyší nebo vidí věci, které nejsou reálné. Právě tyto představy je nutí jednat nepřirozeně a nepřiměřeně. Schizofrenií onemocní jeden člověk ze sta. Postihuje tedy 1 – 1,5 % populace. Je to léčitelné onemocnění. Je ale nutné začít s léčbou co nejdříve a nastavit optimální farmakologickou i doplňkovou léčbu. U žen se schizofrenie obvykle rozvine mezi 25 – 35 rokem u mužů o něco dříve mezi 15 – 25 rokem. Schizofrenií trpí velmi citliví a zranitelní jedinci. Nedědí se samotná nemoc, ale jen dispozice. Dítě rodičů schizofreniků má 10% pravděpodobnost, že bude trpět stejnou nemocí.