Koronavirus se objevil v továrnách největšího výrobce lékařských rukavic

Zdroj obrázku: 123RF.com

Největší světový výrobce lékařských rukavic se nyní potýká s problémem. Musel totiž uzavřít na 20 továren v Malajsii. V těchto továrnách se přišlo na to, že bylo až 2700 zaměstnanců infikováno nebezpečných koronavirem.

Úřady se rozhodli zaměstnance otestovat

Z celkového počtu 2684 nakažených zaměstnanců společnosti Top Glove je většina z nich ze zemí mimo Malajsii.  Podle CNBC se jedná o největší infekční centra v této zemi, což vedlo vládu k opětovnému zpřísnění omezení.

Ve výrobních závodech byla kontrola požárů. Za tím účelem se úřady rozhodly také otestovat všechny zaměstnance továren Top Glove a také obyvatele hotelů, ve kterých jsou zaměstnanci ubytovaní. Malajský ministra mezinárodního obchodu a průmyslu Mohamed Azmin Ali doufá, že se situace zase dostane pod kontrolu v nejbližších dvou týdnech.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Testováno bylo na 5 700 zaměstnanců

Šéf ministerstva poté poukázal na skutečnost, že tento výrobce rukavic, který je na světě největší, je jednou ze společností, která by mohla pokračovat ve výrobě i když jsou částečně zavření. Schválení bylo způsobeno významem výrobce v Malajsii i na globálním trhu.

Zástupci výrobních továren Top Glove informovali veřejnost, že bylo otestováno celkem asi 5 700 lidí. Z toho jich téměř 2 700 bylo otestováno pozitivně. Testování má pokračovat, aby byli otestováni všichni zaměstnanci, a to i ti, kteří bydlí na hotelech, které společnost platí. Dosud se neobjevily žádné informace o tom, jestli detekce viru ovlivní bezpečnost produktů této společnosti, jejich kvalitu nebo počet dodávek.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

V Malajsii mají celkově přes 74 tisíc pozitivně otestovaných lidí, počet úmrtí se blíží 400. V současné době je v Malajsii do konce roku 2020 platné Opatření na omezení pohybu pro obnovu. Hranice zůstávají uzavřeny, po celé zemi platí zpřísněná opatření. Osoby, které dostali výjimku a mohou do státu přicestovat, musí do 14denní karantény ve speciálním ubytovacím zařízení.