Zdravotní sestra překonala Covid-19 po osmi měsících ve věku 66 let

Zdroj fotografie: Getty Images

Příběhů lidí, kteří překonali těžký průběh koronaviru, si na internetu můžete přečíst nespočet. My pro vás dnes máme ale jeden zvláštní, kdy přímo zdravotní sestra prodělala těžký průběh koronaviru a po osmi měsících konečně překonala tuto zákeřnou nemoc. Pojďte se s námi podívat na tento zajímavý příběh se šťastným koncem.

Zdravotní sestra pracovala na oddělení, kde poté sama ležela

Merlin Pambuan je zdravotní sestrou, která ve věku 66 let prodělala Covid-19. Pracovala přímo na jednotce intenzivní péče v Long Beach v Kalifornii. Merlim se nakazila přímo v nemocnici hned na jaře, kde s koronavirem zápasila. Po prvních dnech však upadla s těžkými příznaky do komatu a její průběh se rapidně zhoršil. Do té doby pracovala v této nemocnici na jednotce intenzivní péče téměř 40 let.

Stav pacientky Merlin byl dokonce natolik vážný, že se lékaři bavili s rodinou i o možnosti odpojení od přístrojů podporující život. To však rodina odmítla a dále věřila, že přijde zázrak a Merlin Pambuan se uzdraví.

Zdroj fotografie: Getty Images

První a nejčastější příznaky koronaviru jsou

  • horečka
  • suchý kašel a bolest na hrudi
  • dýchací potíže nebo dušnost

Tento příběh má však šťastný konec

zdravotní sestra Merlin se však z komatu probudila a postupně se dokázala dostat také z těžkých příznaků koronaviru. Díky velké trpělivosti se z nemoci Covid-19 uzdravila. Po dlouhých a dramatických osmi měsících na lůžku v nemocnici se opět Merlin postavila na nohy a mohla uzdravená zase odejít domů za svou rodinou.

I tento příběh onemocnění koronavirem má velké ponaučení. Nikdy neztrácejte naději, i když průběh může vypadat velmi beznadějně nebo dramaticky. Vždy je možnost, že přijde zázrak a vaše tělo začne bojovat. Věříme, že takových příběhů se šťastným koncem bude na světě stále více a více.