Zdravotní sestra řekla celou pravdu o pandemii se slzami v očích. Nikdo si toho není vědom

Zdroj obrázku: Freepik.com

Pandemie koronaviru dostala celý svět. Otočila ho vzhůru nohama a s ním také náš každodenní život, na který jsme byli zvyklí. Po mnoho měsíců už bojujeme s touto nemocí a nevíme, kdy nastat konec nebo alespoň lepší situace. Jedna zdravotní sestra, která se stará o pacienty s COVID-19, se rozhodla říct pravdu o tom, jaká je aktuálně její práce.

Sestra apeluje na všechny, aby nevyjížděli mimo zemi

Zdravotnice pracuje v Albany v New Yorku. Stará se o pacienty, kteří leží na kardiologickém oddělení s koronavirem. Nedávno na svůj profil na Facebooku uvedla prohlášení, které by si měl přečíst každý z nás. Odjezd na vysněnou dovolenou by situaci jen zhoršil, v některých případech by mohlo dojít až k tragédii.

Zdravotní sestra přidala také fotografii, na které je vidět vyčerpání a také stopy na obličeji po mnoha hodinách nošení ochranné masky ve službě. Sestra připustila, že realita v nemocnicích v době koronaviru je šokující. Každý, kdo pracuje ve zdravotnictví, pracuje nad svoje síly a v mnoha případech vidí to nejhorší, co se může stát.

Pacienti jsou většinou vyděšeni, a pro zdravotní sestry neexistuje větší pocit beznaděje, že když víte, že jste udělali všechno možné a nemůžeme pacientovi pomoci. Nejčastějším přáním většiny pacientů je, že chtějí brzy domů, přiznala sestra Molly-Elizabeth Francisová.

Nejen zdravotním sestrám docházejí síly

Všichni jsou na pokraji zhroucení. Sama Molly-Elizabeth přiznala, že v práci poprvé v životě plakala, protože se pandemie všude okolo ní zhoršuje. Nejvíce ji vadí, že lidé tleskali zdravotníkům za jejich práci a o několik měsíců později ti samí lidé říkají, že se mohou scházet ve skupinách během vánočních svátků.

Nejdůležitější v tuto chvíli je naše bezpečnost a zdraví. Není pro nikoho příjemné, že se nemůže setkat se svými blízkými, zvlášť v zimním a svátečním období. Americká zdravotní sestra varuje, že je lepší vydržet, než trávit čas na nemocničním lůžku a o samotě.