Britská mutace koronaviru se rozšířila také v Polsku, varuje laboratoř

Zdroj fotografie: Getty Images

Laboratorní výsledky polských vědců potvrzují, že mutace rozšířená z Velké Británie je v této chvíli již v Polsku. Tato informace přišla poté, co se tento nový druh viru potvrdil u prvního pacienta. Přečtěte si podrobné informace o rozšíření mutace tohoto virového onemocnění.

Testování vzorků potvrzuje výskyt zmutovaného koronaviru v Polsku

Díky testům, které vědci prováděli na sto vzorcích, objevili první výskyt zmutovaného viru Covid-19 SARS-CoV2. jelikož však bylo testování prováděno z náhodně vybraných vzorků, nemají vědci další a podrobnější informace o pacientovi. Mají pouze genetický materiál určený pro testování.

Poprvé se zmutovaný typ koronaviru objevil v Anglii v polovině prosince 2020. Podle odborníků, kteří se specializují právě na zjišťování podrobností o zmutovaném viru, je možnost infikování koronavirem o 50 až 70 % vyšší, než u klasického koronaviru.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

K tomuto týdnu ohlásilo již šedesát zemí výskyt zmutovaného Covid-19, což je od 12. ledna o deset více. Díky velkému ohrožení možností nákazy je na místě si připomenout alespoň základní příznaky, díky kterým můžete pandemické virové onemocnění objevit co nejdříve:

  • horečka
  • dýchací potíže
  • ztráta čichu a pachu
  • nespavost, bolest hlavy

Ve Velké Británii je rozšíření zmutovaného viru ve velkém měřítku

Ve Velké Británii dochází k obrovskému nárůstu výskytu zmutovaného virového onemocnění Covid-19. Média ve velkém měřítku upozorňují hlavně na skutečnost, že zmutovaný vir se mnohem agresivněji šíří, alespoň oproti původní verzi nemoci. Stále platí, že k zastavení této celosvětové pandemie může pomoci především celoplošné očkování, které zabrání k dalšímu šíření viru. Proto je potřeba co nejdříve zorganizovat nejen distribuci vakcín, ale především samotné očkování ve všech městech každé země.