Ve Francii hlásí 5 úmrtí po očkování pacientů vakcínou proti Covid-19

Zdroj fotografie: Flickr

Zatímco se celý svět potýká s pandemií virového onemocnění Covid-19, ve Francii již roste počet očkovaných. S vyšším počtem očkovaných pacientů se však ukazují první případy úmrtí po očkování. Máme pro vás detailní informace.

Všechny případy úmrtí mají mnoho společného:

  • věk nad 75 let
  • při očkování již měli nemoc
  • vakcína byla společností Pfizer a BioNTech

Nežádoucí účinky po očkování proti Covid-19

Francie od samého začátku distribuce vakcín proti koronaviru naočkovala již téměř 700 000 obyvatel. V této chvíli však přichází mnoho neuspokojivých informací od očkovaných pacientů, kteří si stěžují na nežádoucí vedlejší účinky očkování.

Do současné doby Francie nahlásila již 139 závažných nežádoucích účinků u obyvatel, kteří se nechali naočkovat vakcínami společností Pfizer a BioNTech. Po očkování jsou dokonce hlášena i úmrtí. Zemřelo již pět starších lidí, kteří byli krátce naočkovaní proti nemoci Covid-19.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pět úmrtí v několika francouzských městech

Tři případy úmrtí zaznamenává město Nancy, jedno Tours a jeden takový případ také město Montpellier. Všichni zesnulí jsou pacienti nad 75 let, kteří se potýkali s nemocemi. Ministerstvo zdravotnictví ve Francii nyní zjišťuje, zda má očkování nějakou spojitost s úmrtím. S největší pravděpodobností se však bude jednat o souvislost se samotným virovým onemocněním.

Souvislost mohou mít také nové mutace viru z Velké Británie jeho Jihoafrické republiky. Tyto mutace jsou mnohem agresivnější ve své infekčnosti a navíc je potřeba upravit očkovací látku tak, aby zabránila v šíření i těmto novým, mutovaným typům virového onemocnění Covid-19 SARS-CoV-2.

Pokud se upraví očkovací látka na aktuální stavy virů, dokáže se naočkovat většina populace v co nejkratším časovém úseku, pak je možné celou pandemii a šíření viru zastavit. Jedině tak se dokáže Francie i další státy oprostit od dalších případů nebo dokonce úmrtí.