V Německu budou lidé, kteří porušili karanténu zavírání do uprchlických táborů?

Zdroj fotografie: Getty Images

Aktuálně je cílem snad každé země co nejlepší dodržování opatření, aby bylo možné zmírnit narůstající čísla nakažených a začít naplno s funkčním systémem očkování. Jenže mnoho lidí je již z dlouhé karantény značně unavených a bouří se proti přijatým opatřením. Výsledkem tak jsou nejenom nárůsty nakažených, ale také mrtvých lidí právě v souvislosti s koronavirem. Německo si tak chce připravit ostřejší sankce pro všechny, kteří nebudou zavedená opatření správně dodržovat.

Německo s koronavirem v číslech

Pro lepší pochopení zoufalé situace, kdy jsou ve hře i tato striktní opatření a jejich postihy je potřeba začít s čísly, s jakými se aktuálně potýká právě Německo.

  • Běžně 7 000 + případů za den
  • Celkový počet nakažených přes 2 000 000 lidí
  • Počet úmrtí 46 633

Čísla jsou skutečně velmi znepokojivá a špatná jsou také data, která říkají, že není patrný náznak výraznějšího poklesu, který by mohl znamenat zlepšení v následujících týdnech.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Uzavření v uprchlickém táboře pod policejním dohledem

Bohužel neukázněnost lidí se ukazuje i za této kritické situace, kdy je více než jindy důležité držet pohromadě a dodržovat právě alespoň základní karanténu. Pro všechny, kteří to budou opakově porušovat, si tak Německo chystá trest v podobě uzavření do uprchlického tábora, kde budou tito problematičtí lidé pod přísným policejním dohledem.

Podle zákonných pravidel je vše naprosto v pořádku, protože jde o přímý boj s pandemií. Speciální zařízení pro porušovatele karantény tak možná skutečně bude fungovat. Otázkou však zůstává, jakým způsobem se případně projeví na snižování počtu nakažených či úmrtí. Minimálně snad budou lidé více dodržovat nutná opatření, protože představa uzavření do tábora kvůli porušení karantény rozhodně není nic příjemného, takže jistě bude lepší způsob vyhnout se této komplikaci.