Lékaři zkontrolovali 1,7 tisíce lidí po uzdravení z koronaviru. U většiny našli závažný problém, který navenek nebyl vidět

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pandemie koronaviru nám všem obrátila život vzhůru nohama. Nemoc u každého nakaženého probíhá jinak a neexistuje žádné pravidlo kromě testů, podle kterého bychom mohli poznat, že jsme nakažení. Stejně tak neumíme poznat, zda problémy, které se objeví u již zdravého člověka jsou důsledkem koronavirového onemocnění nebo nikoli.

Odborníci se rozhodli zkontrolovat lidi, kteří na první pohled po prodělání koronaviru vypadají dobře a sami se dobře i cítí. I u lidí, kteří byli považováni za zdravé, se po prodělání nemoci objevili šokující fakta, která nejsou navenek patrná. 

Po prodělání koronaviru jsou údajně v dobrém stavu

Lidé, kteří prodělali koronavirové onemocnění a připadají si zcela v pořádku, úplně v pořádku bát nemusí. Přesně takové lidi se rozhodli testovat odborníci z Wu-chanu. Mnoho lidí si po prodělání této nemoci připadá v pořádku a zcela zdravě. Je tomu ale skutečně tak? Tito odborníci začali sledovat činnost těla po prodělání koronavirového onemocnění, které je údajně v pořádku. 

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Údajně zdraví účastníci této studie čekala hned celá řada úkolů. V první řadě museli 6 minut chodit, také museli projít celou řadou nejrůznějších testů a vyplňovali hned několik dotazníků. Celkem se jednalo o 1,7 tisíc pacientů, kteří s leželi s koronavirem v nemocnici a po jejich uzdravení na nich nebyly patrné žádné následky. Jedná se o pacienty, kteří se uzdravili v polovině května. 

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Bylo ukázáno, že i když si to lidé neuvědomují zažívají stále stejné problémy, s jakými se potýkali během prodělávání nemoci. Mnoho lidí má stále po půl roce problém cítit chuť, cítit vůni. Další pacienti trpí bolestmi svalů, chronickou únavou, problémy se spánkem a jsou celkově slabí.

Nejhorší je to však s pacienty po prodělání koronaviru s plícemi. Výsledky studie jasně dokazují, že až 50 % osob po prodělání koronaviru má alespoň jednu abnormalitu v oblasti kolem plic. A to i téměř půl roku, přesně řečeno pět měsíců poté, co se uzdravili.