Upravení home office podle feng shui přitáhne do života více peněz a zvýší produktivitu

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Pokud jde o prevenci namáhání očí a bolestí hlavy, osvětlení a dostatek čerstvého vzduchu jsou naprosto zásadní. Nejlepší je přirozené světlo, takže svou domácí kancelář umístěte tak, abyste měli dostatek denního světla. Ve večerních hodinách budete potřebovat stropní i pracovní osvětlení. Rozhodněte se pro teplé bílé světlo, které nejvíce napodobuje přirozené denní světlo. Na co dalšího byste měli myslet podle dávného umění feng shui?

Horko je nežádoucí

Studie ukázaly, že teplota může mít významný vliv na vaši koncentraci a paměť. Ideální teplota v pokoji pro soustředěnou práci je 23 až 25 stupňů Celsia. Příliš teplý pokoj je nejškodlivější, protože může vést ke snížení bdělosti a energetické úrovně. Využijte klasické větrání, klimatizaci nebo stojatý ventilátor tak, abyste měli v místnosti vždy optimální teplotu.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Říká se, že čistý pokoj znamená čistou mysl. A je to pravda. V nepořádku se nemůže dobře soustředit nikdo. Uspořádejte si na stole všechny důležité věci. Zbytek nepořádku by měl být uložen mimo dohled. Nejlepší bude, když si vyhradíte čas na uklízení alespoň prostoru, kde máte home office. Tato jednoduchá rutina zajistí, že začnete každý den s čistou hlavou i stolem a nepořádek vás nebude rozptylovat. Nejlepší je proto stůl a prostor kolem uklidit vždy, když dokončíte práci.

Ozdobte své zdi uměleckými díly

Máte pocit, že váš obrazy na zdi budou rozptylovat? Když zvolíte ty pravé, tak nebudou. Ve feng shui jsou obrazy zobrazující scenérie hor a jezer dobré pro hlubokou práci a studium, protože symbolizují akademickou dokonalost. Reprezentují znalosti, moudrost a řešení problémů. Zvolte proto obrazy, které vás budou na první pohled uklidňovat. Fotografie krajin jsou pro tyto účely nejlepší, přičemž zvolit byste měli lesy, jezera, řeky nebo hory.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Dalším uklidňujícím prvkem jsou také živé rostliny. Přidání zeleně okamžitě oživí vaši domácí kancelář. Nakupujte rostliny s nízkou údržbou, které nevyžadují příliš péče a zalévání. Pro feng shui jsou typické orchideje, bambus, heřmánek nebo chryzantémy. V čínské kultuře jsou spojeny s čestností a vytrvalostí. Umělecká díla, která zobrazují rostliny, fungují na podobné bázi. Pokud nemáte tzv. zelený palec, můžete těchto vlastností a klidu dosáhnout prostřednictvím obrazů.