Koronavirem infikovaný Donald Trump skrýval před veřejností špatné zdraví

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Časopis The New York Times odhaluje průběh koronaviru u Donalda Trumpa. Bývalý prezident Spojených států již vzal infekci mnohem vážněji, než bylo podle novin odhaleno veřejnosti. Poté, co byl Trump nakažen virem Covid-19, měl v jednom okamžiku „extrémně nízkou hladinu kyslíku v krvi a plicní problém související s koronavirovou pneumonií“, uvádí deník s odvoláním na čtyři známé zdravotníky. Vážné potíže veřejnosti zapřely i osoby blízké Donaldu Trumpovi.

Bývalá hlava USA ve špatném stavu

Prezident byl v tak vážném stavu, dodává newyorský deník, že než byl převezen z Bílého domu do Národního vojenského centra Waltera Reeda, úředníci předpovídali, že bude okamžitě zapojen na respirátory. „Bývalý prezident se bránil převezení z Bílého domu, ale ochabl, když mu poradci řekli, že může jít ven sám, anebo riskovat, že bude čekat, dokud do americká tajná služba nebude nucena vzít, pokud se jeho stav ještě zhorší,“ zdůrazňuje New York Times.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Trump bagatelizoval pandemii

New York Times připomíná, že když byl tehdejší prezident hospitalizován počátkem října (měsíc před prezidentskými volbami v USA), jeho lékařský tým se pokusil skrýt jeho vážné zdravotní potíže ve vyjádřeních pro veřejnost. Trump byl v osobní debatě s demokratickým kandidátem Joe Bidenem jen dva dny před odhalením, že byl nakažen koronavirem. Po mnoho měsíců bagatelizoval problémy spojené s pandemií koronaviru.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Ve čtvrtek v noci univerzita Johns Hopkins v Baltimoru uvedla, že za posledních 24 hodin bylo ve Spojených státech registrováno 3 219 úmrtí na vir Covid-19. Přítomnost koronaviru byla potvrzena u 93 166 dalších osob. University of Baltimore odhaduje, že od vypuknutí epidemie bylo v Americe celkem 27 391 000 případů této nebezpečné infekce. Počet obětí dosáhl 475 303 osob. Nákaza je rozhodně reálná a nikdo z nás by si s ní neměl zahrávat, včetně politiků.