Přišla skvělá zpráva, 117 letá jeptiška porazila Covid-19. Brzy překoná rekord v dlouhověkosti

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Není přesně známo, jestli tato žena sfoukla všech 117 svíček, ale není pochyb o tom, že její boj s koronavirem skončil vítězstvím. Nejstarší Francouzce, sestře André, zbývá už jen pět let, aby ve své země překonala rekord v dlouhověkosti. Jak nákaza probíhala u této neuvěřitelné ženy? Podívejme se trochu na její úžasný příběh o strašné nemoci, se kterou bojujeme my všichni.

Jiní v jejím okolí neměli takové štěstí

Jeptiška se nakazila virem Covid-19, když byla oslabená, i když naštěstí nebyla vážně nemocná. V pečovatelském domě, kde žijí další lidé pokročilého věku, měli mnohem menší štěstí. Asi deset z nich boj proti viru prohrálo a celkem 81 z nich mělo pozitivní výsledek na testy. Zajímavé je, že si na to André vůbec nevzpomíná.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

„Bylo mi řečeno, že jsem byla nakažena, ale byla jsem tak oslabená, že jsem si to ani neuvědomila,“ říká dnes. Mluvčí pečovatelského domu v Toulonu dodává, že to pro ni bylo extrémně obtížné, protože jeptiška byla izolována třemi způsoby: na invalidním vozíku, v pokoji a bez možnosti kontaktu s ostatními.

O koho se jedná?

Jeptiška André, narozená v Alès na jihu Francie, již přežila tři republiky a devatenáct prezidentů. Ještě zajímavější je fakt, že byla pokřtěna až ve věku 26 let a do Řádu milosrdných sester vstoupila o 15 let později. Za takových okolností, hned po nemoci, byly další narozeniny příležitostí nejen k oslavě, ale také získání síly. Pro sestru bylo připraveno speciální menu, včetně její oblíbené norské omelety.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Zda se sestra André stane historicky nejstarší žijící Francouzkou, není zatím jasné. Za tu nejstarší je totiž považována Jeanne Louise Calmentová, která se dožila 122 let, 5 měsíců a 14 dní. Tímto se stala také jediným člověkem na světě, který se dožil více jak 120 let. André tak chybí ještě 5 let, aby ji symbolicky porazila. Dožít se takto vysokého věku ale samo o sobě vítězstvím.