Čeká nás další pandemie? Podle odborníka nás může postihnout již během aktuálního lockdownu

Zdroj fotografie: Pixabay

Pandemie pohlavních chorob je budoucností světa po skončení boje proti koronaviru. Profesionálové v oblasti sexuálního zdraví nepochybují o tom, že delší odstávka bude katastrofální.

Co by mohlo být příčinou více takových infekcí? Nyní se naše mysli plně zaobírají pandemií Covid-19, ale co bude v budoucnosti.

Nová realita

Vypuknutí koronaviru změnilo celý svět k nepoznání. Potřeba zůstat neustále doma, uzavření mnoha průmyslových odvětví a finanční nejistota způsobila změnu psychiky společnosti. Mnoho lidí si odvyklo od dřívější reality a dnes je to úplně jiné než před několika měsíci. Odborníci zabývající se analýzou sexuálního života se domnívají, že uzamčení také přispělo ke změnám v erotické sféře, což není nic překvapivého.

Zdroj obrázku: Pixabay

Čeká nás pandemie kapavky?

Britský odborník na sexuální zdraví Dr. John McSorley věří, že po ukončení lockdownu může dojít k pandemii kapavky. Prezident Britské asociace pro sexuální zdraví a HIV (BASHH) se domnívá, že izolace způsobila, že mnoho lidí je méně sexuálně aktivních. Sexuolog předpovídá, že návrat k normálu může znamenat zvýšení sociální aktivity, a tedy i sexuální aktivity.

„Jsme na cestě zpět tam, kde jsme byli před rokem. Když znovuotevřeme společnost, můžeme očekávat více případu kapavky a syfilisu. Lidé se vracejí do normálního života, jak jen mohou, včetně bezpečného a zábavného sexuálního života.“ řekl Dr. John McSorley.

Zdroj obrázku: Pixabay

Pandemie pohlavních chorob

Expert připomíná, že před necelým rokem byl na klinice v západním Londýně, kde pracuje, pozorován výrazný nárůst počtu pacientů s kapavkou. Již před rokem varovala WHO před kmenem kapavky rezistentním na antibiotika. Odborníci se domnívají, že nadužívání antibiotik je jednou z příčin velkého počtu případů. Výsledkem je, že je léčba kapavky velmi obtížná. I když chcete mít život znovu plný zábavy, měli byste vždy myslet na bezpečný přístup a dodržovat zásady bezpečného sexu.

ZDROJPrezident Britské asociace pro sexuální zdraví a HIV, Dr. John McSorley