Zpověď ženy, která překonala rakovinu prsu díky lásce

Zdroj obrázku: Pixabay

28letá Elizabeth Liew má za sebou několik těžkých životních zkoušek. V takto mladém věku již porazila rakovinu prsu a nyní bojuje s další zákeřnou nemocí, u které je mnohem nižší šance na přežití. Přesto stále doufá v normální život po boku svého snoubence.

I přes překážky je jejich vztah stále pevný a ukazuje, jak může být láska důležitým aspektem léčby.

Seznámení a smutná diagnóza

Elizabeth se s Ianem seznámila prostřednictvím seznamovací aplikace v únoru 2019. Přestože měla Elizabeth zprvu pocit, že se k sobě příliš nehodí, Ianova snaha o prohloubení vztahu ji nakonec přesvědčila, že se jedná o příjemného mladíka, s kterým stojí za to trávit čas.

Zdroj obrázku: Pixabay

Pár prožil krásných šest společných měsíců a oba byli připraveny jej formalizovat, když byla Elizabeth sdělena krutá diagnóza – agresivní třetí stádium zhoubné rakoviny prsu. Elizabeth s Ianem museli zahájit velmi vážný rozhovor o tom, zda i za těchto podmínek budou dále ve vztahu pokračovat, jelikož závažnost nemoci byla spojena především s nízkou nadějí na přežití. I navzdory daným rizikům byl však Ian ve vztahu ochoten pokračovat.

Druhá rána

Léčba rakoviny trvala téměř rok a během ní byl Ian pro Elizabeth více než oporou. Jeho chování ji jenom utvrdilo v tom, že pro ni bude vhodným partnerem. Rakovina prsu je pro mnohé ženy stresující především kvůli tomu, jakým způsobem se podepisuje na jejich vzhledu a sebevědomí. Právě díky Ianovi se Elizabeth i po úspěšném ukončení léčby cítila stále stejně krásná, jako před jejím zahájením.

Zdroj obrázku: Pixabay

Asi po čtyřech měsících, tedy v říjnu 2020 byla ovšem Elizabeth diagnostikována karcinomatózní meningitida, která obvykle vzniká v důsledku překonaného rakovinového onemocnění, jehož metastázy napadají mozkové pleny a míchu. Naděje na přežití u tohoto onemocnění je velmi nízká.

Zásnuby a léčba

S druhou diagnózou byl pár donucen podstoupit další vážný rozhovor o budoucnosti. I navzdory velmi mizivé naději se Ian i v tomto případě rozhodl s Elizabeth vytrvat, a co více, rozhodl se, že se s ní chce oženit. Přestože tento vývoj situace Elizabeth opravdu nečekala, na jeho dotaz odpověděla kladně. V úvodních fázích léčby ji nejdříve drželo v naději pouze Ianovo přesvědčení o nevyhnutném pozitivním výsledku, nyní – když se ovšem její stav nemění a léčba se zdá být úspěšná – začíná rovněž věřit, že by mohlo vše dobře dopadnout.

ZDROJAsia One