Pět měsíců vězení za řízenou prostituci svých zaměstnankyň včetně šestnáctileté dívky

Zdroj obrázku: Pixabay

Zakladatelka modelingové agentury ze Singapuru byla zatčená poté, co vyšlo na povrch, že modelkám zprostředkovávala klienty, kteří měli zájem o sexuální služby. Část zisku z těchto praktik si pak ponechávala.

K dispozici přitom nabídla i nezletilou dívku. Osmatřicetiletá Farlynda Tan byla odsouzená k pěti měsícům vězení a musí zaplatit pokutu ve výši 920 amerických dolarů.

Klienty sháněla od svých bývalých kontaktů

Modelingovou agenturu Elixir Event založila před čtyřmi roky, v té době měla jen pět zaměstnankyň. Sama dříve jako modelka a sociální eskort pracovala a díky svým kontaktům z dřívějška sháněla pro své zaměstnankyně klienty. Jednalo se průměrně o dvě schůzky měsíčně, z utržených peněz si nechávala 40 %. Dohromady si prostitucí svých modelek vydělala přes 30 000 dolarů. 

Sexuálním praktikám, ke kterým docházelo, označovala jako „intimnosti“. Tak to prezentovala i svým zaměstnankyním při náboru. Po klientech požadovala částku 1300–1500 amerických dolarů za jednu schůzku, peníze pak utrácela za běžnou každodenní spotřebu, účty nebo oblečení.

Zdroj obrázku: Pixabay

Zaměstnala i šestnáctiletou dívku

Modelky sháněla Farlynda Tan prostřednictvím e-commerce. V dubnu roku 2019 na inzerát odpověděla šestnáctiletá dívka, které žena nabídla schůzku s klientem zahrnující intimní praktiky. Její jméno nemůže být vzhledem k nízkému věku zveřejněno. Dívka se sama informovala, že intimnosti zahrnují i sex, a souhlasila, protože si chtěla rychle vydělat peníze. Protože tvrdila, že je jí devatenáct let, Farlynda Tan si její věk nijak dále neověřovala.

Žena měla původně předstoupit před soud už v polovině února, podle jejího obhájce ale nebyla schopná soudní líčení dokončit a psychicky se zhroutila. Soud byl tedy odložen a ačkoliv i na dalším stání žena projevila lítost pláčem, zvládla líčení dokončit a vyslechnout si rozsudek. Hrozil jí přitom trest až pěti let odnětí svobody a pokuta do výše deseti tisíc dolarů.

ZDROJAsia One