Nový příznak nemoci covid-19, který se dříve nevyskytoval

Zdroj obrázku: Pixabay

Se stoupajícím počtem nakažených lidí se objevují nová data ohledně fungování a příznaků nemoci covid-19. V poslední době se začal objevovat jeden nový a zajímavý příznak, který signalizuje onemocnění. 

Koronavirus se stále šíří a to bohužel znamená i vytváření nových mutací. Ke stávajícím příznakům onemocnění se tak přidávají i některé nové, které mají na svědomí právě nejnovější mutace s lehce rozdílným fungováním a mechanismem útoku na hostitele. Tento nový příznak je velmi zajímavý a může doplňovat některé ze stávajících příznaků. Pokud budete podobné obtíže pozorovat, okamžitě kontaktujte odborníka a domluvte si test na koronavirus a případně zahajte opatření s omezením styku s dalšími lidmi, ať co nejvíce zabráníte šíření nemoci. 

Kde se nejčastěji šíří infekce

V posledních týdnech stále dochází k nárůstům množství nakažených. To se týká i sousedních zemí, kdy se například v Polsku také potýkají s většími čísly a nemocnice a začínají nepříjemně zaplňovat. V záplavě několika tisíc nových případů každý den je velmi důležité určovat i nová zjištění včetně specifických příznaků, které se mohou objevovat. Mezi místa, kde se hodně šíří infekce tak mohou patřit například obchody nebo pracoviště, kam je nutné docházet. Bohužel získat přesná data je stále velmi složité. 

Zdroj obrázku: Pixabay

I přes snahy o omezení šíření viru se stále objevují nové mutace. Je tak víceméně otázkou času, než se objeví varianta viru, která bude imunní proti očkování. Právě to by totiž znamenalo velký problém a nepříjemnou komplikaci pro další postup a postupné rozvolnění opatření. 

Nový příznak nemoci covid-19

Mezi nový a poměrně těžko odlišitelný příznak od jiné nemoci se nově velmi často objevují bolesti v krku a obtíže s polykáním. To bývá často zaměněno za typickou angínu, jenže se v posledních dnech ukazuje, že na vině mnohdy bývá právě koronavirus, který si jako místo svého působení vybral právě ústní dutinu. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Další typické příznaky koronaviru

Tento nový příznak se tam přidává k celému spektru nejrůznějších problémů, které mohou pozorovat lidé nakažení novým koronavirem. Konkrétně se vyskytuje hlavně horečka, suchý kašel a celková únava. Někdy se objevují bolesti svalů, průjem, zánět spojivek, bolesti hlavy, ztráta chuti nebo čichu a kožní vyrážka. Také dochází k zabarvení prstů na rukou a nohou.

ZDROJO2