Nový nosní sprej dokáže s koronavirem skoncovat do 72 hodin. Bez předpisu ho bude moct dostat téměř každý

Zdroj obrázku: Pixabay

Současná doba je velmi náročná pro cestovatele, kteří netrpělivě vyhlížejí možnosti, jež jim usnadní pandemií svázané cestování. Může být takovou nadějí nový lék bez předpisu?

Aktuální pandemie koronaviru je problematická v mnoha ohledech. Zejména pak pro cestovatele, kteří s napětím čekají, kdy budou moci zase normálně cestovat. Určitou šancí může být nová látka, která má formu nosního spreje. Měla by vás zbavit nemoci během tří dnů. Jedná se o zajímavou naději v boji proti onemocnění covid-19.

Klíčem ke skoncování s pandemií není pouze prevence

Od té doby, co svět zachvátila pandemie koronaviru, který způsobuje onemocnění covid-19, se samozřejmě hledá také účinná obrana proti tomuto viru. Laboratoře po celém světě zahájily výzkum, zejména pokud se jedná o vakcínu. Stále častější je také testování na přítomnost onemocnění v organismu.

Otázkou však je, proč se zaměřovat na prevenci infekce, když by mohlo být mnohem prospěšnější najít účinný lék. Tuto otázku si klade stále více virologů a epidemiologů. Výzkum, který se zaměřuje na hledání vhodného léku na onemocnění způsobené koronavirem, má značné zpoždění oproti výzkumu vakcín.

Zdroj obrázku: Pixabay

Konečně je zde úspěch v léčbě

Nečekaný úspěch si připsala biotechnologická společnost Sanotize, která dokázala vyvinout nosní sprej, který dokáže s koronavirem skoncovat s úspěšností 99 % během 3 dnů. Tento lék se tak může stát zajímavou alternativou pro ty, kteří dosud nebyli očkováni, což je stále velká skupina lidí. Lék by měl být již během léta k dispozici v prvních zemích volně k prodeji. V první vlně se bude jednat o Izrael a Nový Zéland.

Samotný sprej je na bázi oxidu dusnatého, což je látka, která umí bojovat s koronavirem s vysokou úspěšností. Na základě testu bylo prokázáno, že schopnosti léků jsou ve snižování množství viru v těle. Díky jeho formě v podobě nosního spreje navíc lze s virem bojovat ještě předtím, než pronikne z nosní sliznice do plic.

Zdroj obrázku: Pixabay

Naděje pro nemocné

Jedná se o velký pokrok, protože dodnes nebyl na trhu žádný lék, který by přímo bojoval proti koronaviru v těle. Pacienti, kteří s onemocněním leželi doma, tak užívali pouze přípravky, které mohou pomoci v úlevě od příznaků. Lékař zpravidla doporučí pouze užívání některých vitaminů, které však nejsou přímo účinné proti onemocnění.