Kvůli pandemii možná brzy dojde toaletní papír

Zdroj obrázku: Pixabay

Jste zvyklí na komfort, že přijdete do obchodu a nakoupíte si naprosto cokoliv včetně nekonečných zásob toaletního papíru? Tomu může být brzy konec, hlavně ve chvíli, kdy si lidé začnou dělat zásoby. 

Máte pocit, že si nemusíte ničeho dělat zásoby? V takovém případě vás jistě nepotěší následující text, kde se dozvíte o tom, že za čas může být složité sehnat dostatečné množství toaletního papíru. Podobně na tom jsou i další hygienické pomůcky či dokonce některé trvanlivé potraviny. Jaká je příčina a máme se bát kompletního selhání systému zásobování nebo nedostatečné rychlosti výroby? To jsou otázky aktuální doby, o kterých jste si jistě mysleli, že již nikdy nebudou v kurzu. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Přípravy na lockdown

Když to před rokem vypadalo, že uzavření a lockdown bude trvat několik měsíců, lidi začali pociťovat nedostatek a chtěli se na danou dobu ukrýt v bezpečí svých domovů. Jenže to vůbec nebylo tak jednoduché, protože to nutně znamenalo i zvýšenou míru nakupování nejrůznějších předmětů každodenní potřeby. Konkrétně se jednalo o trvanlivé potraviny a hygienické výrobky. V kurzu byly takové výrobky, jako jsou mýdlo, dezinfekční prostředky a toaletní papír, které kvůli tomu mizely z regálů doslova závratnou rychlostí. Bylo tak naprosto běžné, že se na mnoho lidí nedostalo. Někteří to dovedli dokonce tak daleko, že si na daný obchod stěžovali a případně se rozhodli zavolat také policii se stížností, že již nemají toaletní papír. 

Obrovské nákupy do zásoby

Jenže ani po několika týdnech šílenství nekončilo. Spíše naopak si začali dělat zásoby i lidé, kteří tuto strategii dříve neuplatňovali. A je jenom kvůli tomu, že všude ve zprávách viděli, jak ostatní lidé nakupují. A je jasné, že nikdo nechce zůstat pozadu, aby se na něj již nedostalo se zásobami. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Výrobci ani obchody nestíhají

Bohužel nejde jenom o zběsilé nakupování, ale také horší a více komplikované podmínky pro výrobu toaletního papíru. Konkrétně jde například o jednu brazilskou společnost, která je zodpovědná za zhruba třetinu produkce dřevní hmoty. Problém spočívá i v nedostatku kontejnerů pro přepravu jednotlivých složek nutných pro výrobu toaletního papíru. A to je kvůli nutnosti transportu ochranných pomůcek. Velkou část přepravní kapacity také zabírá Čína se svým obrovským množstvím produktů. 

Jak se vlastně vyrábí toaletní papír

Pro lepší pochopení toho, kde všude se mohou objevit problémy související s výrobou toaletního papíru, je zapotřebí vědět, co všechno je potřeba. Toaletní papír se vyrábí z celulózy, která se získává z dřevin, jako jsou jedle, topol, buk, smrk, konopí, rákos nebo zrno. Další variantou je ekologický recyklovaný toaletní papír, který se vyrábí v rámci recyklace papírového odpadu. Ten však nedosahuje takové kvality. 

ZDROJhttps://www.popularne.pl/wkrotce-zabraknie-papieru-toaletowego/