Lékaři předpověděli, kdy dojde k největšímu nárůstu úmrtí na koronavirus

Zdroj obrázku: Pixabay

Téma okolo koronaviru a otázky spojené s množstvím případných obětí jsou stále bohužel aktuální. Lékaři tak sdělují, kdy očekávají kulminaci počtu mrtvých v souvislosti s nákazou. 

Všichni doufali, že se schválením vakcín již půjde všechno rychle a koronavirus se podaří zastavit ještě před rozjetím další nepříjemné vlny pandemie, která si vyžádala mnoho lidských životů. Bohužel se to nepodařilo a výsledkem jsou stále stoupající smutná čísla. Rychlost vakcinace je totiž žalostně pomalá a výrobci nestíhají připravovat dostatečné množství dávek pro celý svět. Lékaři tak očekávají další zhoršení a bohužel i narůstající počet mrtvých, který stále není konečný. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Narůstající počet nakažených

Vysoká čísla úmrtí se často pojí právě s nárůstem spojeným s pozitivními případy. Lidé, u kterých byla prokázána infekce koronavirem jsou stále v hojném počtu, což je nepříjemná zpráva pro všechny zúčastněné. Tento stav je navíc označován jako další vlna koronaviru. V pořadí by se mělo jednat již o třetí velkou vlnu nákazy, která pravděpodobně bude ještě nějakou dobu trvat. Děsivé jsou hlavně nárůsty počtu nemocných v číslech, které přesahují hodnoty 10 000 denně, protože to logicky znamená i větší množství komplikovaných případů, které mohou skončit úmrtím. Všichni si tak přejí, aby tato strašná epizoda již skončila, ale lékaři bohužel předpovídající další kulminaci. 

Vrchol v březnu a dubnu

Podle odhadů odborníků a lékařů to vypadá, že třetí vlna vrcholila v březnu a bude dále pokračovat i v měsíci dubnu. To rozhodně není dobrá zpráva, ale musíme doufat, že se zrychlí proces očkování a zavedená přísná opatření pomohou se sníženým počtu nakažených, což se pozitivně odrazí i na menším počtu úmrtí. Celkový konec pandemie je však stále v nedohlednu. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Neskutečný nápor na lékaře a zdravotníky

Situace je stále kritická také ve zdravotnictví, kde lékaři a všechen pomocný personál zažívá dlouhé a velmi náročné směny spojené s nošením ochranných pomůcek i řešením velmi těžkých pacientů, kterým i přes maximální snahu již nedokážou efektivně pomoci. Stále je aktuální shánění dobrovolníků a dalších pomocných sil, které pomohou přetíženému personálu alespoň o trochu lépe zvládnout tuto situaci, která již trvá příliš dlouho. Všichni si totiž zaslouží pořádný odpočinek. 

ZDROJMedonet