Vietnam už se připravuje na nastávající turistickou sezónu

Zdroj obrázku: Pixabay

Turistická sezóna bude letos nebývale silná. Poté, co se rozvolní zavedená opatření proti koronaviru, vycestuje obrovské množství lidí do cizích zemí. Vietnam už se na sezónu pečlivě připravuje.

Už během prvních dubnových zní povolalo oddělení lidských zdrojů v hotelu Danang Golden Bay všechny své zaměstnance a začalo s náborem dalších. Business manažer uvedl, že už teď hotel zaznamenal přes sto rezervací a tempo nárůstu neustává. Největší nápor je ale ještě čeká, jelikož většina lidí si ubytování rezervuje jen několik dní před odjezdem. Hotel odhaduje, že letos budou pokoje vytížené až na 80 %.

Zdroj obrázku: Pixabay

Očekává se silný turistický nápor

Náměstek generálního ředitele Vietnamské akciové společnosti pro cestovní ruch uvedl, že turismus bude letošní léto velmi silný. Protipandemická opatření a vakcinace zaznamenávají úspěch, proto se musí připravit na otevření už teď. Jelikož ze země se nyní nedá vycestovat do zahraničí, je poptávka místních po ubytování v oblasti značná. Mnoho zaměstnanců bylo se začátkem pandemie propuštěno, takže nyní je zásadní rekvalifikovat nové pracovníky, aby byl udržen vysoký standard služeb.

Chtějí propagovat nové produkty

Náměstek dále uvedl, že společnost investovala do některých klíčových zájezdů a připravila balíčky ubytování a dopravy jak pro sólo cestovatele, tak pro lidi cestující ve skupinách. V následujících dnech se chtějí zaměřit na „klíčové produkty a služby“. Například pro návštěvníky Starého města budou pořádat více představení a více využijí centrální prostor k propagaci nových produktů

Turistické sdružení provincie Quang Nam a provinční lidový výbor plánují hostit charterové turisty. Kreativní startovní fond Hoi An společně s mnoha cestovními agenturami pracuje na festivalu An Bang Beach, jehož cílem je propagace místních mořských plodů. Cestovní kanceláře také začaly s úklidem svých prostor a připravují se na přivítání hostů. Pokud se podaří udržet pandemii koronaviru pod kontrolou, věří, že cestovní ruch bude vzkvétat.

Zdroj obrázku: Pixabay

Obchody a služby jsou v zemi otevřené

Zatím je v zemi povinné nošení roušek na veřejnosti. Obchody, restaurace a další služby fungují bez omezení. Omezené je pouze shromažďování osob, a to na 20 lidí ve skupině. V některých provinciích, kde je epidemická situace lepší, se může sházet až 30 osob. Turistické atrakce jsou otevřené, ale důrazně apelují na dodržování hygienických pravidel. Zejména je nutné nosit ochranu dýchacích cest.

V současné době musí všichni turisté přijíždějící do Vietnamu na čtrnáct dní do karantény. Karanténa je povinná i pro osoby, které vykazují symptomy jako je kašel nebo horečka. Na letištích a v hotelech je plošně kontrolovaná teplota termokamerami. Po vstupu do země musí každý cestující vyplnit zdravotní dotazník, za uvedení nepravdivých informací hrozí vysoké pokuty. Dotazník lze vyplnit i elektronicky. 

ZDROJVietnamnet