Místa, která si při návštěvě Thajska nesmíte nechat ujít

Foto: Pixabay

Thajsko láká turisty především na tropické pláže, velká města a přátelskou povahu místních. Nabízí spoustu zajímavých míst a atrakcí. Při návštěvě oblastí je nutné brát v potaz zájmy, roční období i jídlo.

Chiang Mai je místo proslulé historickými chrámy, kopcovitou krajinou a nočními trhy. Čas byste si měli vyhradit i na návštěvu přírodního parku se slony. Druhým nejlepším místem k návštěvě je hlavní město Bangkok, který v sobě spojuje moderní architekturu a historické atrakce jako Wat Arun nebo Wat Pho. Samozřejmě nesmíme opomenout ani víkendový trh, který je jedním z největších na světě. Ve více než 300 000 stánků s jídlem si určitě přijde na své každý.

Bílé pláže ostrova Phuket

Phuket je největší ostrov Thajska a mezi turisty také nejpopulárnější. Není divu – bílý písek, tyrkysová voda a nízké cestovní náklady jsou opravdovým lákadlem. Samozřejmě je zde možnost potápění, šnorchlování nebo plavání. Nezaostává ani ostrov Trang. Hory a džungle ostře kontrastují s nádhernými plážemi a krystalově průzračnou vodou. Doplavat se dá dokonce i do skryté jeskyně u pobřeží.

Railay Beach je poněkud luxusní resort. Jejich hlavním lákadlem je nádherný výhled na útesy. Potěší také milovníky horolezectví a nadšené pěší turisty. Ti, kteří by se rádi zaměřili na historii Thajska, nesmí vynechat Ayutthaya. Město je zapsané na seznamu UNESCO a překypuje kláštery, chrámy, sochami a archeologickými vykopávkami. Je zde možnost nákupu suvenýrů a proslulý trh zase nabídne spoustu tradičních pochoutek k jídlu.

Zdroj obrázku: Pixabay

Ostrov Jamese Bonda

Region Phang Nga zdevastovalo v roce 2004 tsunami. I tak ho ale obyvatelé dokázali vybudovat znovu a nyní vítají turisty, kteří si sem přijeli zašnorchlovat, potápět se nebo vyrazit na túru. Filmoví fanoušci zde nejčastěji míří na ostrov Jamese Bonda. Potápěče přitahuje i národní park Similan Islands, a to díky korálovým útesům a bohatému podmořskému životu. V parku žije také několik vzácných druhů ptáků.

Ko Chang, Sloní ostrov, byl pojmenovaný podle tvaru sloní hlavy. Jeho západní břeh je lemovaný malými vesničkami a překrásnými pobřežími, zatímco vnitro ostrova nabízí tropickou džungli s působivými vodopády. Výlet do národního parku Khao Sok by si neměl nechat ujít žádný milovník přírody. Najde zde totiž nejstarší stálezelený deštný prales a více než 5 % všech živočišných druhů světa.

Zelené útesy na Phi Phi

Ostrovy Phi Phi mají hned několik nejoblíbenějších thajských pláží. Menší z ostrovů je neobydlený a lze na něm najít zelené útesy s bílým pískem. Zpět do města se můžete vydat 100 mil jihovýchodně od Bangkoku. Pattaya se také pyšní obrovskou pláží vhodnou k vodním sportům, mimo jiné láká i na obrovská muzea, noční kluby, restaurace a bary.

Foto: Pixabay

Přírodní park Khao Lak-Lam Ru

Sen milovníků přírody se naplní v parku Khao Lak-Lam Ru díky rozmanitému ekosystému, fauně i floře. Park se rozkládá na téměř 31 000 akrech a je v něm vše od deštných pralesů přes mořské útesy a hory až po divoká zvířata. Neméně působivý je park Khao Yai. Jedná se o nejstarší národní park v Thajsku a největší nedotknutý monzunový prales v celé Asii. Je zapsán na seznamu UNESCO, k procházení ale většinou budete potřebovat průvodce.

Historické stavby v Phitsanulok

Mnoho cestujících míří do Phitsanulok, severní části Thajska. Nabízí kombinaci historických památek a přírody. Ko Tao neboli Želví ostrov je nejoblíbenější potápěčskou destinací, zavděčí se ale i horolezcům nebo milovníkům adrenalinu. Je z něj skvělý přístup na korálové útesy. A nakonec třetí největší provincie Thajska, Kanchanaburi, slibuje krásné vodopády, řeky a dokonce i neolitické jeskyně. Nachází se zde i několik muzeí II. světové války, přičemž muzeum JEATH se chlubí i replikou vojenského zajateckého tábora.

ZDROJUsnews