Nejkrásnější asijská místa, která byste měli alespoň jednou za život navštívit

Zdroj fotografie: Pixabay

Asie je ráj pro cestovatele jak místní, tak pro ty z jiných koutů světa, nabízející vše od tiché a krásné panenské přírody až po obrovská velkoměsta s čilým ruchem. Podívejte se na 12 nejoblíbenějších asijských míst.

Pokud chcete zažít skutečně výjimečnou dovolenou, rozhodně se vydejte do krásných asijských destinací za specifickou kulturou, dobrodružstvím či po stopách bohaté historie. Asie nabízí velké množství zajímavých i odpočinkových aktivit, které si můžete dopřát v resortech nebo přímo v ruchu velkoměst. Obrovská rozloha světadílu a národnostní rozmanitost jednotlivých národů vám umožní poznávat zcela nový pohled na život vytvořený východní kulturou. Nedokážete-li se rozhodnout, která z destinací by pro vás byla nejvhodnější, zkuste se podívat do některé z těch nejkrásnějších, které jsou popsány níže.

12 nejoblíbenějších asijských destinací

Chcete-li opravdu poznat Asii ve všech jejích podobách, ideální je se vydat na všechna uvedená místa. Jedná se o komplexní seznam, který vám umožní poodhalit nejen krásy Asie, ale také místní mentalitu a styl života. Které jsou tedy ty nejkrásnější asijské destinace?

  • Maledivy

Souostroví Maledivy leží v teplém Indickém oceáně. Jedná se o poměrně osamělé souostroví s krásnou přírodou, průzračným mořem a tropickými plážemi, kde se nachází především turistické resorty.

  • Tokio

Japonská metropole Tokio je jedním z největších měst na světě se specifickým ruchem a dynamikou. Pokud ovšem město navštívíte jako turisté, budete překvapeni, na kolik tichých a krásných míst, památek a muzeí narazíte.

  • Phuket

Thajský ostrov Phuket je nádhernou přímořskou destinací orientovanou na cestovní ruch. Na ostrově se nachází především lázeňské resorty a příjemné hotely, užívat si zde můžete odpočinek či vyjížďky na lodích, nebo místní skvělou kuchyni.

  • Jaipur

Indický Jaipur leží v oblasti Radžastán a je známý především díky své honosné architektuře. Historické budovy byly po staletí využívány místní honorací a řada z nich je zapsána na seznamu kulturních památek UNESCO.

Zdroj fotografie: Pixabay
  • Bali

Indonéský ostrov Bali je rájem surfařů s překrásnou přírodou a azurovým mořem. Kromě rozsáhlých lázeňských a turistických resortů však ostrov nabízí také řadu krásných architektonických památek – především chrámů.

  • Národní park Sagarmatha

Nepálský národní park Sagarmatha je hornatým územím s nejvyšším vrcholem světa. Park bude zážitkem především pro ty, kteří mají rádi extrémní sporty, horolezectví nebo treking.

  • Hong Kong

V Hong Kongu se doslova mísí západní a východní kultura, jelikož se jedná o území, které bylo dlouho britskou kolonií. Rušné velkoměsto s multikulturním obyvatelstvem a velmi specifickou atmosférou je divokým a dynamickým sídlem, kde můžete poznávat čínskou historii v kontextu moderní doby.

Zdroj fotografie: Pixabay
  • Chiang Mai

Město Chiang Mai leží na severozápadě Thajska a lze jej považovat za mladšího a klidnějšího bratra Bangkoku. Město je obklopeno horami a najdete v něm krásné zachovalé historické budovy hned vedle dechberoucí přírody.

  • Kjóto

Na rozdíl od Tokia si druhé velkoměsto a bývalé hlavní město Japonska – Kjóto – zachovává mnohem více historickou atmosféru. Tou dýchají především ty části, kde jsou umístěny chrámy a náboženské budovy v typickém japonském stylu.

  • Bangkok

Chcete-li zažít opravdové dobrodružství a nebojíte se divokého nočního života, je pro vás ideální destinací Bangkok. Vyhlášená thajská metropole nabízí ruch ale i řadu pamětihodností, jako je obrovské akvárium nebo zlatá socha Buddhy.

  • Singapur

Pobřežní metropole Singapur je tváří celé Asie. Etnická variabilita města dala vzniknout velmi rozmanité aglomeraci, v níž potkáte prakticky všechny asijské kultury. Chcete-li se toho dozvědět co nejvíce o asijských zemích, je Singapur tím pravým místem.

  • Hanoi

Vietnamská metropole je ideální pro klidnější dovolenou v příjemné přímořské oblasti s krásnou přírodou i příjemnými kulturními a historickými aktivitami. Kromě toho si zde užijete výborné jídlo.

ZDROJusnews