Sedmnáct japonských míst, které si nesmí nechat ujít žádný turista

Foto: Pixabay

Země vycházejícího slunce, jak se Japonsku někdy přezdívá, láká turisty na spoustu atrakcí a zajímavých destinací. A rozhodně se nenachází jen v hlavním městě Tokiu.

Kjóto je povinnou destinací pro všechny, kdo se zajímají o historii Japonska. Nachází se zde přes tisíc budhistických chrámů a 17 památek UNESCO. Turisté mohou obdivovat okrsky Gion a Miyagawacho, známé díky gejšám, nebo se kochat klasickou dřevěnou architekturou. Velkým lákadlem jsou i tradiční čajovny. Město se ale může pochlubit i modernějšími atrakcemi, nachází se zde například proslulé akvárium.

Foto: Pixabay

Michelinské restaurace v hlavním městě

Pro ty, kteří do Japonska cestují poprvé, je Tokio nezbytnou zastávkou. Metropole nabízí vše – spoustu obchodů, historická zákoutí i rozsáhlé parky, jako například Shinjuku Goyen. Navíc Tokio potěší všechny milovníky dobrého jídla. V tomto městě se totiž nachází nejvíc michelinských restaurací na světě.

Ve výčtu nesmí samozřejmě chybět město Ósaka. Přístavní město je proslulé skvělým jídlem, například slanými „palačinkami“ okonomiyaki plněnými zelím a masem dle výběru. Milovníky historie jistě potěší zrekonstruovaný hrad ze 16. století. Pokud preferujete moderní atrakce, nemělo by vaší pozornosti ujít akvárium Kaiyukan nebo Universal Studios Japan.

Památník v Hirošimě

Když se řekne Hirošima, spoustě lidí se vybaví atomový útok z druhé světové války. Dnes je ale město oázou klidu a míru, temné události si však připomíná spoustou pomníků. Peace Memorial Park, Children’s Peace Monument nebo Památník míru uznaný organizací UNESCO rozhodně stojí za zastávku. Odpočinout si pak turisté mohou v Muzeu současného umění nebo se vydat na túru nádhernou přírodou se spoustou vodopádů, jeskyní a zátok.

Bronzová socha Buddhy ve městě Nara

Město Nara je známé pro 50 stop vysokou bronzovou sochu Buddhy. Nachází se v chrámu Todai-ji, což je mimochodem největší dřevěná stavba na světě. Pozoruhodných chrámů je ostatně v městě několik. Za chrámy mohou cestovatelé vyrazit i do města Fukuoka, situovaném na třetím největším ostrově Japonska. Například chrám Tochoji je domovem největšího sedícího Buddhy ze dřeva. Návštěva se ale vyplatí i kvůli barevným květinovým polím a nádhernému výhledu na přilehlou zátoku. Anebo kvůli typickému pokrmu ramen.

Foto: Pixabay

Jezera u hory Fuji

Nejvyšší hora Japonska, Mount Fuji, už po staletí inspiruje nejrůznější umělce. Přilehlá jezera, ale i muzea a zábavní parky lákají celoročně tisíce turistů. V zimě je zase Fuji rájem lyžařů. Skvělou destinací pro odpočinek od velkých měst je i poloostrov Izu. Nekonečné písečné pláže a horké prameny nabízí prostor pro relaxaci. Atmosféru na jaře dokreslují také rozkvetlé sakury.

Sapporo láká turisty především v zimě. Koná se zde slavný Sněhový festival se sněhovými sochami. Město také nabízí dlouhé sjezdovky. Ochutnat můžete i některá tradiční piva. Nagasaki je další město spojené s atomovým útokem, proto nepřekvapí, že hlavními atrakcemi jsou Muzeum atomových bomb nebo Park míru. Potěší ale i nádhernou scenérií.

Horké prameny v Hakone

Hornaté město Hakone se může pyšnit mnoha horkými prameny a unikátními koupelemi v kávě nebo ve víně. Kamakura je známá pro své chrámy a oltáře, ale také písčité pláže a pochoutku shirasu – syrová nebo uvařená sušená ryba. Vynechat byste neměli ani město Okinawa, ideální destinace pro šnorchlování a potápění. Vodní svět zde nabízí unikátní podívanou v podobě migrace velryb nebo pohyb mant a žraloků kladivounů.

Levandulové pole ve Furanu

Kobe je město, které bylo znovuvybudováno po zemětřesení. Dnes v něm můžeme spatřit moderní architekturu, nádherné zahrady a vychutnat si saké nebo hovězí maso. Nikko překvapí bohatou architekturu obklopenou dechberoucí přírodou. Hory, jezera, vodopády a horké prameny se mísí s chrámy a tradičními domky. Furano zase nadchne milovníky květin – nabízí široká rozkvetlá pole levandule. A nakonec Niseko, které je známé lyžařskými středisky podél vysokých hor.