Tipy, co dělat a navštívit s dětmi v Šanghaji

Zdroj fotografie: Pixabay

Ačkoli je Šanghaj především kosmopolitní obchodní město, kde se setkává východ se západem, nabízí toto nejlidnatější město Číny i plno aktivit, které můžete podniknout se svými dětmi. 

Šanghaj je jedním z největších námořních přístavů na světě a největší obchodní centrum Číny. Zároveň nabízí i mnoho zážitků pro cestovatele. Jen málo měst na světě evokuje tolik historie, půvabu, přebytku, mystiky a exotických příslibů. Jestli jste se rozhodli navštívit Šanghaj i se svými dětmi, určitě se vám budou hodit následující tipy na prohlídky památek a jiných zábavných míst. Díky nim si Šanghaj užijete vy i vaše děti. 

Pár tipů, než vyrazíte

Jedna věc, která Šanghaj definuje, je neustálá změna. Stále vznikají nové restaurace a ty staré zanikají, stejné je to i s obchody a atrakcemi. Proto, než navštívíte místa z tohoto seznamu, zkontrolujte adresu a ověřte si provozní dobu. 

Pro vaše pohodlí doporučujeme nakoupit vstupenky a jízdenky předem. Vyhnete se tak nepříjemným frontám, případnému nedorozumění a stresu a také zklamání, při zaplnění kapacity zvoleného objektu. Pokud si na nákup netroufáte sami, vždy vám ochotně pomohou pracovníci hotelu.

Shanghai Ocean Aquarium

Toto “oceánské akvárium” má nejdelší podmořský tunel na světě a je jediným akváriem na světě, které má část věnovanou ohroženému čínskému mořskému životu. Mnoho živočichů a rostlin pochází z dalekých míst jako je Nil nebo Austrálie. 

Akvárium se nachází v Pudongu, jen pár kroků od tunelu Bund, promenády u řeky Huangpu a známého nákupního centra „Super Brand Mall“. Na prohlídku akvária vám bude stačit hodina až hodina a půl. 

Zdroj fotografie: Pixabay

Turistický tunel Bund

Ano, je to hlavně lákadlo na turisty. Asi by to neměl být váš cíl číslo jedna, pokud byste cestovali sami. Ale věřte, že děti z tunelu Bund budou nadšené. Tunelem se projíždí v malých železničních vozících za doprovodu světelných a zvukových efektů. Cesta trvá jen pár minut. Pro rodiče, jejichž děti jsou ranní ptáčata, je dobrou zprávou, že tunel otvírá již v 8 hodin ráno.  

3D Magic Fun House

Na konci tunelu Bund vás obklopí obchůdky se suvenýry a několik dalších turistických atrakcí. Jednou z nich je interaktivní 3D muzeum s názvem Magic Fun House. Zde se návštěvníci stanou součástí uměleckých děl. Děti to milují a je to zábavný způsob, jak strávit přibližně hodinu času. V blízkosti 3D muzea se nachází ještě několik podobných, ale menších atrakcí. 

Pokud se je rozhodnete navštívit všechny, určitě si zakupte výhodný balíček vstupenek, který zahrnuje jak tyto malé atrakce a 3D muzeum, ale také vstup do již zmíněného tunelu Bund a na TV vysílač zvaný Oriental Pearl Tower. 

Zdroj fotografie: Pixabay

Oriental Pearl Tower

Krásně zdobená televizní věž, jak už název napovídá, v orientálním stylu. Je hlavním mrakodrapem, který definuje panorama Pudongu, který byl postaven v roce 1995. Je to třetí nejvyšší televizní a rozhlasová věž na světě. Návštěvníci si mohou užít: 

  • Pozorovatelnu s prosklenou podlahou.
  • Otočnou restauraci, která nabízí krásný výhled na celou Šanghaj.
  • Horskou dráhu prostřednictvím virtuální reality. 
  • Historické muzeum.

I když poslechnete výše zmíněnou radu a koupíte si lístky předem, počítejte s tím, že zde během hlavní sezóny bývají obrovské fronty. Vyhraďte si proto na tuto atrakci spoustu času. 

Tematické restaurace

Tematické restaurace v Šanghaji vznikají a zanikají jak na běžícím páse, ale stojí za to je během vaší cesty vyhledat. Děti určitě budou nadšené z restaurace s roboty nebo ze „záchodové“ restaurace. Holčičky potěší restaurace Barbie a Hello Kitty. Jestli dáváte přednost dobrému jídlu, zvolte zlatou střední cestu, která potěší vás i děti, zavítejte do restaurace Epicure 45m v horní části hotelu Radisson Blu na Nanjing Road. Restaurace se pomalu otáčí a nabízí tak fantastický výhled na město. Jídlo je zde velmi dobré a z jídelního lístku si vyberou dospělí i děti. 

ZDROJlajollamom