Letecké společnosti se už připravují na obnovení letů. Pomůže jim zavedení Covid pasů

Zdroj obrázku: Pixabay

Všechny světové letecké společnosti už se připravují na obnovu provozu v běžném režimu ještě před pandemií. Díky zavedení Covid pasů se lety obnoví rychle.

Přestože Covid pasy ještě nejsou oficiální a řada zemí se se zavedením tohoto dokladu prozatím pere, letecké společnosti se na tuto možnost již připravují a obnovují tak všechny své zvyklosti k tomu, aby cestování bylo co nejplynulejší.

Ve Vietnamu se lety pomalu otevírají

Dne 25. března letošního roku přistál na mezinárodním vietnamském letišti let národního dopravce Vietnam Airlines. Jednalo se o první let, který přepravil obyvatele klasickým způsobem, a tak se tento let stal prvním mezinárodním, komerčním způsobem cestování jako náznak obnovení letů po pandemii Covid-19.

Zdroj obrázku: Pixabay

Podle vietnamského úřadu pro civilní letectví bude provedeno více takových “testovací letů”. Prioritou budou první komerční lety, které pomohou některým občanům na cestě domů, někteří občané se totiž v pandemické době zasekli v jiné oblasti, než bydlí. Jedná se především o Čínu, Korejskou republiku, Japonsko, Laos a Kambodžu.

Znovuotevření letů pomůže celkovému letectví

Očekává se, že postupné otevírání všech letů a plnohodnotného cestování pomůže celkově odvětví letectví, je ale důležité vyřešit bezpečnost tohoto cestování. Proto je důležité nejdříve vyřešit vystavení dokladů, takzvaných Covid pasů.

Zdroj obrázku: Pixabay

Vedoucí odboru komunikace Vietnam Airlines, Dang Anh Tuan, je přesvědčený o možném rychlém zavedení dokladů, které ukážou vakcinaci a bezpečí každého cestujícího. Mezinárodní asociace pro leteckou dopravu informovala o tom, že se s vládou celá záležitost již řeší. Urychlení Covid pasů vrátí postupně celé letectví do běžného provozu.

Thajsko nedávno oznámilo, že očekává návrat turistického ruchu v červnu nebo v červenci. Proto se i Vietnam snaží o co nejrychlejší návrat do běžného režimu, aby se i vietnamský turistický ruch dokázal znovu zrodit.

ZDROJvietnamnet