Nejlevnější země v Asii, které stojí za návštěvu a objevování

Zdroj obrázku: Pixabay

Dovolená a poznávací zájezd do Asie nemusí být vůbec nic drahého. Stačí vědět, do které země zamířit pro objevování místní kultury za příznivě nízkou cenu. Podívejte se, jaké země to jsou. 

Pro první návštěvu v Asii si jistě budete chtít vybrat známé turistické místo, jako jsou například Velká čínská zeď, Taj Mahal či podobnou známou lokalitu. Za zmínku však stojí i některé země, kde poznáte místní kulturu a zároveň neutratíte velké množství peněz. Návštěva takových zemí nabízí mnoho příležitostí pro zkoumání a objevování, jen se možná připravte, že ne vždy dostanete potřebný luxus a standard například ubytování, na který jste běžně zvyklí. 

Mongolsko

Při návštěvě Asie, nebývá Mongolsko na vrcholu seznamu zemí, které musíte v Asii navštívit, ale to neznamená, že za to nestojí. Právě na opak, protože zde můžete pozorovat zajímavou kulturu i krásnou a typickou přírodu, která je domovem kočovných kmenů. Cestovní ruch tu však není příliš rozvinutý a mnoho věcí se stále zlepšuje pro zajištění lepšího standardu. Na druhou stranu vás tato dovolená finančně nijak zvlášť nezruinuje, protože za poměrně malé peníze získáte skvělou příležitost objevovat místní kulturu a krásu. Jedním z míst k prozkoumání v zemi je hlavní město Ulánbátar. Toto město je také nejlepším místem pro zahájení cesty po celé zemi.

Zdroj obrázku: Pixabay

Kambodža

Denní rozpočet při návštěvě Kambodži si můžete udržovat v hodnotách kolem 25 dolarů za den, což jsou velmi zajímavé částky, kdy započítáte také ubytování. Nesmíte zapomenout navštívit venkovské části země, kde poznáte ten správný styl místního života. Nechybí zde vřelá pohostinnost místních lidí a stavby zasazené do krásné krajiny. Jakmile budete v Kambodži, pravděpodobně zahájíte svou cestu v Phnom Penhu. Jedním z hlavních důvodů, proč Kambodža láká mnoho turistů, jsou však nádherné chrámy, které jsou starobylou památkou na dřívější generace a místní tajemnou kulturu. 

Malajsie

Při snaze o udržení nízkého rozpočtu během cestování můžete vyrazit také do Malajsie. Nabízí se zde celé množství různých aktivit a zajímavých turistických míst, které lákají na poznání místní kultury, krásné architektury, dobrého jídla i milých lidí. Nezapomeňte prozkoumat místní noční život a navštívit některé z restaurací, kde dostanete místní speciality často za velmi zajímavé a příznivé ceny. S denním rozpočtem se tak většinou budete pohybovat mezi 25 až 50 dolary za jeden den. 

Indonésie

Indonésie nabízí krásnou exotickou přírodu a mnoho malých ostrůvků, které můžete postupně objevovat. Oblíbený je například národní park Komodo, kde se nachází známí komodští varani. Turisticky je hodně oblíbený hlavně ostrov Bali, kde si užijete surfování, aktivní noční život a zároveň můžete poznávat krásu místních deštných pralesů a působivé přírody, která je na mnoha místech skutečně nádherná a vypadá jako z plakátů o dokonalé dovolené u moře. Pokud si nebudete vybírat drahé ubytování, bez problémů se vejdete s denním rozpočtem do 30 dolarů. Příjemné jsou cenově dostupné potraviny, kdy si rozhodně nezapomeňte koupit místní výborné ovoce. 

Foto: Pixabay

Thajsko

Podle stylu cestování můžete v Thajsku utratit pouze málo peněz, nebo naopak zvolit levnou dovolenou. Podle rozpočtu jednoduše přizpůsobíte způsob ubytování či kvalitu navštěvovaných restaurací. Obecně se zde však můžete těšit krásnou přírodou, která je plná krásných lokalit s exotickou přírodou. Samozřejmostí by měla být také návštěva kulturních památek. Cesta do Thajska navíc není nic složitého, protože sem každý rok jezdí větší počet turistů, takže země je na to dostatečně dobře připravena včetně veškeré infrastruktury a ubytování. Utratit můžete za den mezi 25 až 70 dolary podle ubytování a dalších poplatků, které budete platit. 

ZDROJdestguides