Pikantní jídlo pro podporu hubnutí. Jak to funguje a proč můžete jíst díky tomu více?

Zdroj obrázku: Pixabay

Chcete si dopřávat dobré jídlo, ale zároveň nepřibírat? Odpověď spočívá ve volbě těch správných jídel, která budou obsahovat koření a suroviny pro podporu lepšího spalování tuku. 

Při objednávání již hotových jídel má mnoho lidí problém s tím, že se jim jejich volba nezdá dostatečně dietní. To skutečně bývá ve většině případů pravda. Na druhou stranu však existují recepty a hotová jídla, která nejsou žádným problémem ani při dietním režimu. Pálivá jídla se tak nakonec mohou ukázat jako skvělá volba. A jaký konkrétní recept by mohl stát za řeč? 

Pálivé, ale vhodné pro hubnutí

Kdo nemá rád pálivá jídla, toho následující doporučení příliš nepotěší. Na druhou stranu jde o recept, se kterým nijak zvlášť nepoškodíte svou štíhlou linii. Toto jídlo totiž obsahuje chilli papričky, sečuánský pálivý pepř, opečená sezamová semínka, sůl a trochu rostlinného oleje. V zásadě tak jde o směs zdravých surovin, které společně vytváří poměrně přijatelné jídlo. Samozřejmě jsou zde i rozdíly v pálivosti podle toho, kolik se použije chilli papriček a pepře. Je tak možné vytvořit pokrm pro skutečné milovníky pálivého i takovou variantou, která jen lehce zašimrá na jazyku. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Omáčka s malým množstvím kalorií

Tato omáčka vyniká svou výraznou chutí, ale zároveň nabízí velmi umírněné množství kalorií. Na jednu velkou lžíci to totiž vychází pouze na 104 kalorií. Pokud si tak dáte jen trochu omáčky pro lehké doladění chuti, nijak výrazně se to neprojeví na množství obsažených kalorií v daném pokrmu. Když bude hlavní složku tvořit převážně zelenina například s rýží, jde o hotové dietní jídlo. 

Zdroj obrázku: Pixabay

Kořeněné jídlo pomáhá zrychlovat metabolismus

Další zajímavostí při konzumaci tohoto pálivého receptu je fakt, že konzumace silně kořeněného a aromatického jídla pomáhá se zrychlováním metabolismu. Celý princip spočívá v tom, že pálivá látka kapsaicin podporuje přirozenou činnost organismu ve formě produkce tepla. A takový produkce tepla si žádá potřebné množství energie, která může být v konečném důsledku čerpána právě z tuků, čímž dochází k podpoře hubnutí a ve výsledku je takové jídlo ještě o něco méně kalorické. Navíc další efekt spočívá v tom, že kvůli samotné pálivosti nebudete možná chtít sníst tak velkou porci, což je další důvod, proč může být konzumace aromatických jídel prospěšná pro hubnutí a štíhlou linii. 

ZDROJchannelnewsasia