V Hanoji vykvetl magický pavoučí strom. Zaujme každého kolemjdoucího, je mu už 300 let

Zdroj fotografie: Unsplash

Zázraky přírody nás asi nikdy nepřestanou překvapovat. Mezi tyto zázraky patří i okouzlující stromy, které rostou jen v některých oblastech. Jejich květenství si můžete užít právě teď.

Příroda se po dlouhé zimě probouzí v každém koutu světa. Výjimkou není například ani Hanoj, kde na rohu jedné z ulic vykvetl nádherný strom, který vás okouzlí svou magickou krásou. Podívejte se na fotky i zajímavosti tohoto stromu.

Magický pavoučí strom v Hanoji

Lidé v mnoha vietnamských provinciích naprosto milují tomu květu těchto starých stromů. Tento druh stromů, kterým lidé říkají pavoučí, není zas tolik obvyklým, nebyl totiž v dávných dobách tolik vysazovaným. Přesto se na pár místech nachází a jeho květenství v první polovině dubna vždy přiláká mnoho jedinců.

Zdroj fotografie: Unsplash

Tento strom vás ohromí

Pavoučí dům v Hanoji, který zaujme každého kolemjdoucího, se nachází na ulici Dinh Thon v okrese Nam Tu Liem v Hanoji. Právě teď se jeho mohutní koruna pyšní nádhernými a romantickými květy.

Tomuto stromu je přibližně 300 let, nikdo však nezná jeho přesný termín vysazení, můžeme jen odhadovat. Jeho věk však nemá vůbec vliv na jeho krásu, možná naopak. Protože se jedná o velkou raritu, je celý roh ulice kolem stromu oplocen, aby byl strom v bezpečí.

Pokud strom kvete, tak jeho krása v podobě bílých drobných květů začíná na začátku dubna, vlivem podnebí se jeho květenství může protáhnout až do června. Květy se shlukují na koncích větví, jejich mléčná bílá barva se může zbarvit až do žluto oranžových tónů.

Zdroj fotografie: Unsplash

Odkud pavoučí stromy pochází?

Pavoučí stromy jsou původně z Japonska a Austrálie, nejvíce jsou však oblíbené v asijských zemích. Proto je na ně můžete narazit také v Číně, Bhútánu, Kambodži, Indii, Nepálu, na Filipínách, Srí Lance, v Thajsku nebo právě ve Vietnamu.

ZDROJvietnamnet