Depanten: recenze lékařů, indikace, složení, vedlejší účinky, cena a kde koupit

Název lékuDepanten
Forma výrobyCream
Cílová destinaceLéčba bolesti zad a kloubů
SloženíPolysorbát, methyl salicylát, alantoin, mentol, kafrový olej, eukalyptový olej, rakytníkový olej, mátový olej, jedlový olej.
Zpětná vazba od pacientůPřibližně 96 % pozitivní zpětné vazby
KontraindikaceIndividuální nesnášenlivost složek krému
Náklady39 EUR
Hodnocení5/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Depanten je inovativní přípravek pro léčbu kloubních onemocnění. Zvláštností krému je jeho rychlý účinek na tkáně, který umožňuje zmírnit zánět a bolest, obnovit pohyblivost a stimulovat krevní oběh během několika minut. Bolesti zad a kloubů jsou častým problémem nejen u starších, ale i u relativně mladých lidí. Pokud používáte Depanten, můžete přirozeně nejen zmírnit nepříjemné příznaky kloubních problémů, ale také se vypořádat s jejich příčinou. Jedná se o účinný krém, který lze používat průběžně nebo v kurzech.

depanten na klouby

Složení přípravku Depanten

Krém Depanten se skládá výhradně z přírodních složek, které byly vybrány v optimálním poměru tak, aby komplexně působily na tkáň a vzájemně posilovaly své účinky. Hlavními složkami produktu jsou:

KomponentaAkce
PolysorbátÚčinná léčivá látka, která se vyrábí na bázi kokosového oleje lisovaného za studena. Stimuluje enzymatické procesy v kloubních buňkách, což podporuje jejich regeneraci.
MethylsalicylátMá analgetické a protizánětlivé účinky.
AllantoinStimuluje regeneraci kloubů a má antibakteriální účinky. Umožňuje rychlou obnovu tkání po poranění.
MentolRychle zmírňuje bolesti svalů a kloubů způsobené degenerativními onemocněními nebo zraněními.
Kafrový olejZmírňuje zánět kloubů, zlepšuje prokrvení tkání, zmírňuje únavu a otoky.
Eukalyptový olejUlevuje od svalových bolestí a zlepšuje celkový stav těla.
Rakytníkový olejMá protizánětlivé účinky, zmírňuje otoky tkání, bolesti svalů a kloubů.
Mátový olejMá osvěžující, protizánětlivý a analgetický účinek.
Jedlový olejPodporuje prokrvení tkání, zlepšuje tok kyslíku a živin. To pomáhá nastartovat přirozený proces regenerace kostí a chrupavek. Ulevuje od bolesti a svalových křečí.

Všechny složky krému Depanten se vyrábějí moderní metodou rostlinného zpracování. Tím je zajištěna vysoká koncentrace účinných látek v konečném produktu a zamezuje se vzniku škodlivých a chemických látek.

Kontraindikace a vedlejší účinky

Depanten je krém proti bolesti kloubů se zcela přírodním a bezpečným složením. Proto se při užívání přípravku Depanten mohou kontraindikace týkat pouze individuální citlivosti na jednotlivé složky. Proto je třeba před použitím pečlivě prostudovat složení, zejména u osob alergických na některé rostlinné složky.

Během těhotenství a kojení lze přípravek používat. Můžete se poradit se svým lékařem. Krém se však nevstřebává do krve, ale má pouze lokální účinek, takže se nedostane do mléka ani do krve.

Bezprostředně po aplikaci přípravku můžete pociťovat velkou zimu. To je způsobeno přítomností mentolu ve složení. Tento účinek pomáhá zmírnit bolestivost a otok, ale při prvním použití se může pacientovi zdát neznámý.

Depanten krém mohou používat lidé s různými chronickými onemocněními. Jeho složky neovlivňují průtok krve, takže jej mohou užívat pacienti s hypertenzí. To platí i pro pacienty s diabetem. Výrobek nezvyšuje hladinu cukru a je zcela bezpečný.

Klinické studie

Depanten gel je zcela bezpečný a přírodní, nemá žádné vedlejší účinky a příznivě působí na pacienty s problematickými klouby. To bylo prokázáno laboratorními studiemi a testy na dobrovolnících. Výzkum byl prováděn v laboratořích v Evropě a USA, což dokládají příslušné certifikáty a schválení.

Indikace k použití a příbalový leták

Mezi indikace pro použití přípravku Depanten patří bolesti páteře, kolen, loktů, kotníků a dalších kloubů způsobené úrazy, revmatismem, artritidou, artrózou, osteochondrózou a dalšími onemocněními. Na rozdíl od jiných léků, které problém pouze maskují, Depanten krém zmírňuje bolest, zlepšuje krevní oběh, stimuluje regeneraci tkání a má další speciální terapeutické vlastnosti.

Krém Depanten se rychle vstřebává, takže začíná působit během několika sekund po aplikaci. Účinné látky pronikají hluboko do kloubních tkání a dodávají jim potřebné živiny. Již po týdnu léčby zmírňuje bolest, zpomaluje degenerativní procesy v chrupavce a obnovuje pohyblivost. Účinek lze zaznamenat již po prvním použití, ale pro dlouhodobé výsledky je nutná celá léčba.  

Příbalový leták Depantenu obsahuje podrobné pokyny, jak přípravek správně používat, aby byl účinek co největší. Návod k použití je jednoduchý:

  • krém nanášejte na čistou a suchou pokožku masážními tahy;
  • používat 2-3krát denně;
  • po dobu jedné hodiny po aplikaci přípravek neoplachujte.

Průběh léčby závisí na různých faktorech, takže o něm rozhoduje lékař nebo sám pacient na základě svých osobních pocitů. Doporučuje se však pokračovat v léčbě po dobu nejméně jednoho měsíce. Krém má pouze lokální účinek a nehromadí se v krvi, takže jej lze používat průběžně ke zmírnění příznaků kloubních onemocnění.

depanten gel

Kde a jak koupit Depanten

Nejlepší je objednat si Depanten z oficiálních webových stránek výrobce. Pouze to zaručuje, že kupující získá původní výrobek za nejlepší cenu. Přípravek Depanten již nelze zakoupit v lékárnách. Vzhledem k častým hlášením o padělání a vysoké cenové přirážce přestal výrobce krém do lékáren dodávat.

Jaká je cena

Jakmile výrobce začal prodávat výrobek pouze prostřednictvím svých webových stránek, může kontrolovat cenu Depanten, aby byla pro zákazníky co nejdostupnější. Proto stojí Depanten na oficiálních stránkách 39 EUR.

Mohu si koupit Depanten v lékárně nebo na Amazonu?

Depanten byl donedávna dostupný na Amazonu a v lékárnách ve městech. Vzhledem k častějšímu výskytu padělaných výrobků na trhu však výrobce začal prodej výrobku přísněji kontrolovat. Depanten můžete čas od času stále najít v drogerii. Často se jedná o zbytky ze starých šarží nebo padělky.

Depanten na webových stránkách DR Max

DR Max Depanten se neprodává na webových stránkách DR Max. Pokud se vám ho tedy podaří najít, raději ho nekupujte. Ve většině případů se jedná o padělky nebo předražené zboží.

Depanten na webových stránkách Heureky 

Na cenovém agregátoru nemůžete najít Heureka Depanten. Je to proto, že krém se prodává výhradně na oficiálních stránkách výrobce a neprodává se prostřednictvím společností třetích stran.

Rozvod nebo pravda

Informace, že Depanten nefunguje, nemá nic společného s pravdou. Produkt má mnoho pozitivních ohlasů od pacientů všech věkových kategorií. Negativní recenze a informace, že Depanten je podvod, se objevují, když si koupíte padělané produkty ze zdroje třetí strany, pokud nedodržíte pravidla pro použití. Někteří uživatelé nedůvěřují online nakupování a myslí si, že Depanten je podvod. Tyto obavy jsou však neopodstatněné, protože účinnost a bezpečnost léku byla klinicky prokázána.

depanten cena

Depanten recenze na fórech

Naši odborníci prostudovali recenze Depanten na fóru. Pacienti reagují na používání krému k léčbě kloubních onemocnění pozitivně. Pokusili jsme se kontaktovat uživatele, kteří zanechali negativní hodnocení, abychom získali obsáhlejší odpověď, ale nedostali jsme od nich žádnou odpověď.

Recenze

Než začnete produkt používat, měli byste studovat skutečné recenze o Depanten. Je užitečné znát názory lékařů i pacientů.

Ohlasy lékařů

Recenze lékaře Depanten vám pomohou rozhodnout o účinnosti kloubního krému:

O přípravku Depanten jsem se dozvěděla od svého pacienta, který si ho objednal online. Zpočátku jsem ho dokonce odrazoval, ale pak jsem si prostudoval návod a složení, přečetl si recenze na internetu a dovolil mu, aby ho používal k léčbě své artritidy. Ošetření je rychlé a dlouhodobé. Lze jej používat pravidelně.

Tadeáš Mašek, ortoped, 11 let, Liberec

K léčbě bolestivých kloubů přistupuji důkladně, protože bolest a nepohodlí mých pacientů jsou na prvním místě. Proto vždy sleduji nové produkty na trhu. Mám rád Depanten krém pro jeho složení. Nejenže ulevuje od bolesti, ale také léčí její příčinu. Doporučuji ji všem pacientům s bolestivými klouby.

Romana Němečková, revmatoložka 15 let, Ostrov

Moji pacienti si často stěžují na bolesti zad, kolen a dalších kloubů. Rytmus moderního života neumožňuje dostatečnou fyzickou aktivitu. A nesprávná výživa vede k nedostatku živin v kloubních tkáních. Proto všem svým pacientům doporučují správnou stravu a cvičení. Dále doporučují používat krém Depanten, který pomáhá zmírnit bolest, zánět a otok.

David Ševčík, praktický lékař, 9 let, Hradec Králové

depanten koupit

Zpětná vazba od zákazníků

Měli byste si také přečíst recenze Depanten od skutečných zákazníků.

Artritida mě trápí už několik let. Dříve bylo snazší se s bolestí vyrovnat, ale v poslední době je nesnesitelná. Snažím se neprochladnout ani se příliš nepřepínat, ale klouby mě přesto hodně bolí. Dcera mi poradila, abych používala krém Depanten, který je speciálně určen k léčbě kloubů. Po 3 dnech užívání se můj stav zlepšil. Určitě podstoupím celou léčbu.

Roman Mach, 75 let, Kladno

Můj sedavý způsob života mě přivedl až ke čtyřicítce a bolesti zad jsou mým stálým společníkem. Začala jsem plavat, posiluju zádové svaly speciálními silovými cviky v posilovně a opravdu mi to pomáhá. Po tréninku vždy používám Depanten. Pomáhá zklidnit bolesti svalů a kloubů. Jsem si jistá, že tento holistický přístup mě navždy zbaví bolesti zad.

Renata Sedláčková, 45 let, Praha

Staré zranění kolena se stále více projevuje. Trochu jsem přibral a to pravděpodobně zvýšilo zátěž na mé zraněné koleno. Šetřím se krémem Depanten, který jsem si objednala na internetu. Pokud si ji pořídíte na oficiálních stránkách, můžete získat další slevu.

Miloš Růžička, 42 let, Harrachov

V létě na své chalupě ráda pěstuju zeleninu. Dokonce jsem si schválně vzal dva měsíce volna, abych mohl trávit více času v přírodě. Poslední dva roky mě však zahradničení spíše bolelo v kolenou než těšilo. Soused doporučil krém Depanten. Rychle se vstřebává a okamžitě působí. Mohu ji doporučit všem, kteří mají bolestivá kolena.

Ivana Bártová, 58 let, Stáčí

Sportovní zranění mě nejen vyřadilo z profesionálního hokeje, ale také mi způsobilo neustálou bolest kolena. Na internetu jsem našel informace o přípravku Depanten a rozhodl jsem se ho vyzkoušet. Působí okamžitě po nanesení, příjemně voní a nezanechává mastné stopy.

Patrik Novák, 28 let, Karlovy Vary

Závěry o léku: Je Depanten podvod?

Po prostudování složení, použití, indikací, recenzí lékařů a pacientů můžeme shrnout, že Depanten funguje a je bezpečným a účinným lékem. Lze jej použít k léčbě kloubních onemocnění a poranění u pacientů jakéhokoli věku a bez ohledu na přítomnost chronických onemocnění.

Často kladené otázky

❗ Jak dlouho mohu Depanten používat?

Depanten je krém, který má lokální účinek a nevstřebává se do krevního oběhu. Lze jej tedy používat nepřetržitě.

⚡ Existují nějaké kontraindikace a vedlejší účinky?

Studie neprokázaly žádné vedlejší účinky produktu. Kontraindikace mohou souviset pouze s individuální snášenlivostí krému. Nepoužívejte ji však na poškozenou pokožku, protože štípe.

✅ Mohu si koupit Depanten krém v lékárně?

Ne, v současné době je k dispozici pouze na oficiálních stránkách výrobce.

✅ Jak správně používat Depanten?

Krém by se měl nanášet na předem vyčištěnou pleť masážními tahy. Přípravek je lepší aplikovat 2-3krát denně nebo v případě akutní bolesti.

Doc. MUDr. Jakub Kautzner
Ortoped, Specializace: Ortopedie Absolvent 1. lékařské fakulty Karlovy Univerzity v Praze 2005. Odborná praxe: 2005 lékař na Klinice ortopedie a traumatologie dětí a dospělých 2. lékařské fakultě ve Fakultní nemocnici Motol vedoucí pracovní skupiny pro artroskopii kyčelního kloubu a záchovné chirurgie. 2021 zástupce přednosty kliniky. člen pracovních skupin artroskopie ramenního a kolenního kloubu 2008-2015 Sekundární lékař artroskopického centra Nemocnice Beroun artroskopická operativa velkých kloubů 2016-2019 Sekundární lékař Ortopedie Vršovice a.s. Vedoucí skupiny operativy ramenního kloubu Podílí se na endoprotetice kyčelního a kolenního kloubu s využitím miniinvazivních operačních přístupů Člen artroskopické skupiny velkých kloubů s důrazem na kyčelní, ramenní a kolenní kloub.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *