Kovové muzeum Ban Hun Lek je ideálním výletem pro rodiny s dětmi

Thajské kovové muzem Ban Hun Lek leží asi hodinu jízdy autem od Bangkoku. Najdeme v něm kovové hrdiny z filmu Transformes a další postavy. Stále více lidí touží přijet na toto místo a sdílet fotku odsud na sociálních sítích. Svařovací dílna, která byla otevřená již před 20 lety, má několik částí. Její přední úsek je určený turistům, kteří mohou nahlédnout do kovového světa hrdinů, ať už robotů ze známého filmu, či třeba neméně známého King Konga.

Nejdřív jen koníček

V dílně, která nese název Phairote Thanomwong, jsou sochy až 8 metrů vysoké a poskládané z nejrůznějších kovových dílů. Například král King Kong je složený z dílů starého auta. Majitel muzea nejdříve tuto činnost bral jako svůj koníček, do sestavování všemožných tvorů dával hlavně to, co se líbilo jemu a veškerou práci dělal od srdce. Už jako dítě snil o tom, že se bude zabývat touto oblastí, jelikož jako malý kluk miloval mechaniku a vše kolem ní.

Co je potřeba zmínit je to, že každá socha postavená z kovového šrotu v tomto muzeu, je snadno recyklovatelná, v čemž má svoji originalitu. Některé výrobky majitel i prodává, jeho zákazníci jsou většinou zdaleka. Bohužel i jeho provozovnu a prodej výrobků zastavil virus covid- 19, a tak přišel o nemalé peníze.

Velkou dominantou, kterou vidí blížící se návštěvníci již ze silnice, je velký kovový brontosaurus, od kterého jen stěží odtrnete oči. Nejoblíbenější sochou v tomto muzeu je obdivuhodný Hulk, který má na výšku 2,6 metrů.

Přijeďte se podívat

Pokud máte malé děti nebo i vy jste fanoušky nejrůznějších filmových hrdinů, tak je určitě na místě, abyste toto muzeum navštívili. Jak říká sám majitel Phairote: „Pokud chtějí vidět něco úžasného, ​​měli by sem přijít.“ Jelikož je aktuální situace ve světě všelijaká, je dobré si dát pozor, zda je muzeum zrovna otevřené, což hravě zvládnete najít na internetu. Už přemýšlíte i vy, jak doma zužitkujete kovový odpad?