Vietnamský ostrov Kho nadchne svou nedotčenou přírodou

V jižní části Vietnamu se při pobřeží Jihočínského moře nachází provincie Binh Dinh. Hlavním městem této části Vietnamu je přístavní město Quy Nhon, v provincii žijí přibližně 2 miliony obyvatel.

Oblast Quy Nhon, spolu s nedalekými ostrovy, bývá pro svou krásu někdy nazývána Maledivami Vietnamu.

Panenská příroda

K této provincii patří také ostrůvek Kho (neboli Suchý ostrůvek), který patří k méně známějším místům, ale navzdory této skutečnosti se v posledních letech zvýšil i zde počet turistů, které láká skvělé jídlo (ryby a plody moře) a nádherná, nedotčená příroda.

Od centra města Quy Nhon je to na ostrůvek jen 20 km.

Ostrůvek je neobydlený a jak napovídá jeho název, nerostou na něm žádné stromy. Je tak zřejmé, že k návštěvě láká spíše dobrodruhy a milovníky krás panenské přírody, která zatím odolává masové turistice.

Pláže, pláže

Ostrov lemují krásné pláže, které návštěvníkům umožňují věnovat se typickým plážovým aktivitám, zahrnujícím pikniky s konzumací mořských plodů a také různé bojové, dobrodružné hry.

Máte-li rádi šnorchlování nebo potápění, přijdete si na ostrůvku na své. Obdivovat můžete zejména korálové útesy, které překvapí širokým spektrem barev. Jsou domovem mnoha druhů mořských živočichů.

Mezi další oblíbené aktivity návštěvníků patří například

  • plavání v průzračné mořské vodě, a
  • zkoumání kamenitého hornatého povrchu ostrova s krásnými výhledy.

Pokud se na ostrov vydáte jako jednotlivec, můžete se tam dopravit na pronajatém člunu nebo vodním skútru. Cesta na ostrov a zpět vás vyjde na 50 tisíc vietnamských dongů, což je v přepočtu necelých 50 Kč. Pokud pojedete jako člen skupiny, je poplatek za dopravu dokonce ještě nižší.    

Možnost pozorovat želvy

Na ostrůvku se nachází také ochranná oblast pro želvy. Pokud se rozhodnete na ostrově přenocovat, možná budete mít štěstí a spatříte želvy, které ostrůvek využívají k rozmnožování.