Nejkrásnější turistická trasa ve Vietnamu

Vietnam nabídne turistům nádhernou přírodu v podobě rozlehlých zelených plání, dechberoucích pláží a mohutných skalisek. Tato země je tedy ideální na pěší turistiku, díky které poznáte mnohá zapadlá zákoutí a objevíte o něco více přírodních krás. Jednou z velmi oblíbených a nejkouzelnějších tras pro turisty je ta, která je známá pod názvem Ta Nang – Phan Dung. Pojďme si tento úsek více přiblížit.

Za dobrodružstvím po trase Ta Nang – Phan Dung

Pokud byste se chtěli vydat na výše zmíněnou trasu, ideální období je rozmezí července až prosince. Oblíbený turistický úsek se nachází asi 300 kilometrů od známého Ho Či Minova města a táhne se přes tři provincie. Konkrétně tedy přes obec Ta Nang v Lam Dong, Ninh Thuan a pokračuje až k městečku Phan Dung v Binh Thuan. Cesta je určená spíš pro zdatné jedince, kteří již za sebou mají nějaký ten náročnější trek. Dlouhá je totiž celých 55 kilometrů a zabere vám zhruba dva dny. Nečekejte zde ale žádnou pohodovou rovinku, trasa vede strmými kopci, na jejichž vrcholky musíte doslova vyšplhat.

Výběr vhodné trasy a plánování cesty s průvodcem

Majitel přední vietnamské cestovní kanceláře Hoang Van Quang z obce Ta Nang upřesňuje informace o oblíbené turistické trase. Oblast, kde se úsek nachází, prochází dvěma obdobími. Buď obdobím dešťů, nebo obdobím sucha. Na cestu se turisté dále mohou vydat buď přes kopcovitou krajinu, nebo kolem vodopádu Yaly, což lidé preferují více. Tohle místo totiž nabídne více fascinujících výhledů do okolní krajiny, která je zejména v období dešťů intenzivně zelená a bujná. Hoang také doporučuje všem turistům rezervovat si cestu podél trasy předem a zajistit si zkušeného průvodce, jídlo a stany. V případě, že by se někdo vydal za dobrodružstvím sám, nemusí skončit dobře. Snadno se bez zkušeností ztratí, nebo rychle vyčerpá své síly. Turistická trasa není nadarmo považovaná za nejkrásnější. I když je fyzicky vysilující, obohatí váš život neskutečnými zážitky a dokonale počistí plíce čerstvým chladným vzduchem.

Odpočinek v oblacích a nezapomenutelná cesta

Prvním odpočinkovým bodem na trase Ta Nang – Phan Dung je oblast v kopcích o nadmořské výšce 1 700 metrů. Zde se lidé mohou kochat skvostnými rozlehlými lesy a loukami. A k oblakům jsou také o něco blíž. S ostatními turisty postaví stan, u ohniště se navečeří a zvěčnit si na fotografiích mohou i dechberoucí západ slunce, který je v tamějších končinách výjimečný. Další den je ve znamení strmé cesty z kopce dolů, která čítá asi 12 kilometrů a dále pokračuje fascinující krajinou bohatou na skaliska, vodopády, rákosí a potoky. Když pak dojdete do cíle v obci Phan Dung, cítíte se jako skutečný vítěz. Zdolali jste náročnou trasu a odjíždět budete naplněni tou neskutečnou krásou vietnamské přírody. Mnozí turisté na zážitky z cesty vzpomínají dodnes a nemohou si je vynachválit.