Lékaři nakaženi kornavirem byli povoláni do práce. Úřady nemají situaci pod kontrolou

Zdroj obrázku: Freepik.com

V Belgii je nakažených novým typem koronaviru stále více lidí a také je stále více chybějících lékařů v nemocnicích, kteří by se o nakažené postarali. Lékaři z deseti belgických nemocnic tak byli povoláni do svých prací, i když se sami nakazili koronavirovou infekcí. Místní ministr zdravotnictví uvedl, že úřady již nemají tuto situaci pod kontrolou.

Zoufalá doba si žádá zoufalé činy

Situace, která nastala v Belgii, je dramatická. Lékaři z města Liege se museli dostavit do práce kvůli velkému nárůstu infekcí koronavirem, i když jsou jím sami infikováni. Každý čtvrtý člověk ze zdravotnického personálu z Liege trpí nemocí COVID-19. BBC uvádí, že až 10 belgických nemocnic požádalo svoje lékaře a jiné zaměstnance, u kterých již bylo potvrzeno, že mají koronavirus, aby se dostavili na svá pracovní místa, pokud ale nemají žádné příznaky této infekce.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Šéf belgického odborového svazu lékařů, Phillipe Devos, uvedl, že nebyla jiná možnost, než lékaře do nemocnic znovu poslat, protože jinak se nemocniční systém během několika málo dní zhroutil. To si žádná nemocnice ve světě nemůže dovolit, protože počty nakažených stoupají vysokým tempem. Je tu možné riziko, že se pacienti, kteří nemají COVID-19, mohou nakazit od lékařů, kteří je ošetřují.

Úřady již nemají schopnost kontrolovat dění ve státě

Koronavirus má na svědomí statisíce úmrtí na celém světě. Nedá se proti němu očkovat ani zatím není vyvinut účinný lék, který by alespoň zmírnil příznaky. Lidé ale mohou tělu s tímto virem pomoci doplněním vitamínů, především D a C. Doporučují se také zdravotní procházky na čerstvém vzduchu.

Zdroj obrázku: Freepik.com

V belgickém městě Liege mají již každého třetí člověka pozitivního na koronavirus. Ministr zdravotnictví Frank Vandenbrouke uvedl, že země čelí „tsunami“ infekcí a úřady nezvládají mít nastálou situaci pod kontrolou. Od začátku pandemie v Belgii onemocnělo na COVID-19 více než 333 000 lidí, infekci nepřežilo 11 000 z nich.