Koronavirus je nejnebezpečnější po osmdesátém roku života

Zdroj fotografie: Pixnio

Čím starší je pacient s onemocněním COVID-19, tím větší je riziko, že zemře. Podle údajů zveřejněných zdravotnictvím, dochází k největšímu počtu úmrtí v důsledku COVID-19 u lidí nad osmdesát pět let, což je až dvacet procent lidí.

Výsledky statistik

Kancelář polského předsedy vlády zveřejnila graf ukazující úmrtnost COVID-19 v dané věkové skupině ve vztahu k celkovému počtu nakažených. Čísla byla šokující.  Statistiky totiž ukazují, že největší počet úmrtí na COVID-19 se vyskytuje u starších osob nad osmdesát pět let.

Úmrtnost v této věkové skupině byla obzvlášť vysoká, což donutilo vlády přemýšlet o tom, jak seniory chránit.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Mladší lidé

Míra úmrtnosti na koronavirus lidí ve věku sedmdesát až sedmdesát pět let je kolem deseti procent. Ohroženi jsou i lidé ve věku šedesáti let.

U všech ostatních věkových skupin klesá úmrtnost pod jedno procento. U lidí ve věku padesáti let je to přibližně 7 desetin procenta a u lidí ve věku čtyřiceti let je to kolem tří desetin procenta.

Nejmladší

V mladších věkových skupinách je riziko úmrtí na COVID-19 téměř nulové, s výjimkou osob ve věku třiceti let, kde je míra kolem jedné desetiny procenta. Pokud navíc mladí trpí na nějakou další chorobu, riziko se u nich může zvýšit. Děti, které trpí cukrovkou, rakovinou nebo špatnou funkcí ledvin spadají taktéž do ohrožené skupiny.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Jak se účinně chránit

Vláda stále upozorňuje na skutečnost, že je důležité se dostatečně chránit. Především by měl být udržován odstup minimálně dva metry, aby nedošlo k přímému nakažení. Dále omezen kontakt na minimální čas a v neposlední řadě také dodržovány hygienické návyky.

Myslete i na ostatní

Pokud si vydezinfikujete ruce i na veřejných místech, ochráníte tak nejen sebe, ale i ostatní. Můžete být nositeli viru, který na vás nepůsobí, ale kvůli tomu ohrozíte všechny kolem sebe.