Koronavirus způsobil již více než čtvrt miliónů úmrtí v USA

Zdroj fotografie: Freepik Premium

Světová pandemie koronaviru má na svědomí již mnoho lidských životů. Během aktuálních měsíců se do popředí dostalo především USA, kde se počty mrtvých a nakažených stále velmi prudce zvyšují. Aktuální čísla tak představují skutečně hrozivé výsledky.

Bude tento trend dále pokračovat, nebo se pro USA konečně blíží vysvobození v podobě oslabení pandemie?

USA překonává rekordní čísla v rámci celého světa

Pandemie koronaviru zasáhla USA skutečně v plné síle. Vzhledem k množství obyvatel Spojených států amerických se očekávalo, že množství nakažených a následně i mrtvých bude poměrně vysoké. Reálná čísla jsou však skutečně děsivá a předčila i některé negativní odhady pro případný vývoj pandemie.

  • 11,5 miliónů nakažených
  • Přes 250 000 úmrtí na koronaviru
Zdroj fotografie: Getty Images

Přesně taková jsou čísla USA od začátku pandemie. Bohužel aktuální tempo se stále nezpomaluje, takže to vypadá, že čísla budou dále pouze narůstat. Podle dostupných dat během dnešních dnů každou minutu zemře zhruba jeden Američan na nákazu koronavirem.

Podle expertů se situace bude nadále zhoršovat

Mnozí doufají ve zlepšení v co nejkratší době. Bohužel podle expertů se však pravděpodobně blíží pouze další zhoršení situace, kdy čísla nebudou ubývat, ale spíše naopak. Profesoři z místních lékařských univerzit předpovídají ještě horší časy a neutuchající beznaděj, protože nikdo neví, kdy nákaza poleví a čísla se konečně zmírní.

Problémy s hospitalizacemi

Velké množství nakažených a lidí, kteří mají komplikovaný průběh nemoci, značně ztěžuje práci všem zdravotníkům. Projevuje se to tak na snížené dostupnosti lékařské péče, což znovu nahrává pro zvyšování se celkového počtu úmrtí. Zvyšující se podíl pozitivních případů mezi dělanými testy představuje další znepokojivý fakt, který svědčí o vážnosti dané situace nejenom v aktuálním čase, ale také do budoucna.