Žena nakažená koronavirem přivedla na svět zdravé dítě. Po porodu zemřela

Zdroj fotografie: iStock.com

Erica Becerra, žena které bylo 33 let se nakazila koronavirem v době, kdy byla v 8. měsíci těhotenství. Na svět přivedla dítě, což je pro ženu ten nejkrásnější okamžik v jejím životě. Po zjištění nákazy virem byla převezena do nemocnice v Detroitu (USA), kde se přes její zhoršující stav povedlo přivést na svět zdravého chlapce. Už při převozu do nemocnice se žena necítila dobře, špatně se jí dýchalo, a byla zesláblá. Když lékaři viděli, že se její stav nezlepšuje, rozhodli se porod urychlit. Po příchodu chlapce na svět museli lékaři ženu připojit na umělou plicní ventilaci.

Nakonec svůj boj prohrála

Přibližně 3 týdny po porodu žena zemřela. Kromě narozeného chlapce po ní zastala ještě roční dcerka. Bohužel nestihla svého syna ani obejmout. Sice jeden život zanikl, ale nový se zrodil. Chlapce si vzal domů bratr zesnulé, aby ho vychoval. Je s podivem, že manžel, ani dcera se virem nenakazili. V domácnosti, kde spolu žili, byla ona jediná. Příběh o to smutnější, že ani jeden toho druhého neuvidí, a nikdy si nebudou moci říci, co jeden pro druhého znamená. Nevíme, kolik takových příběhů se v době světové pandemie odehrálo, ale nejspíš nebude tento ojedinělý. Nakažených jsou desítky miliónů lidí, a další milióny na nákazu zemřeli.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Bůh to tak chtěl

I přesto, že personál v nemocnici se o Ericu celou dobu staral, nemoc byla silnější. Dle vyjádření lékařů neměla další nemoci, které by její tělo oslabily. Jak vidíte na tomto příběhu, virus si nevybírá, a každý z nás může být v ohrožení života. Svého, nebo svých nejbližších. Pokud máme ve svém osudu napsáno, že to tak má být, stane se to. Ale naštěstí nevíme dne, ani hodiny. I když je doba taková, je jen na nás, jak prožijeme každý den, který nám byl dopřán. Protože pak můžeme říci, že jsme život prožili naplno.

V počtech nakažených USA první na světě

Jen v USA se virem nakazilo více jak 15,5 miliónu lidí. A téměř 300.000 jich na nákazu zemřelo. V těchto statistikách jsou USA na prvním místě na světě. A počet nakažených za den dosáhl 200.000. můžeme jen doufat, že nová vakcína, která už je na trhu, a má schválení ke zkušebnímu používání, pomůže tato obrovská čísla zpomalit, a postupem času zastavit. Protože jinak se budou muset nakazit skoro všichni, aby virus neměl na koho útočit, a teprve pak se začne život vracet do normálu. Přejme si, aby to bylo co nejdříve, a život se vrátil do normálních kolejí.