Bill Gates předpovídá, kdy se život i ekonomika po pandemii koronaviru vrátí do normálu

Zdroj fotografie: PxHere.com

Neexistuje člověk, který by byl ze zákazů a příkazů naší vlády týkajících se koronaviru nadšený. A tak si občas všichni povzdechneme: „Kdy už to skončí?“ Podle filantropa Billa Gatese k zotavení z pandemie koronavirů může dojít na konci léta, i když samotný virus nás bude ohrožovat déle. Místo toho, abychom si mohli ulevit, nás ale děsí rostoucí počty nakažených a zemřelých lidí.

V USA je vážná situace

Univerzita Johna Hopkinse v Baltimoru v 15.12. večer hlásila, že za posledních 24 hodin bylo v USA registrováno 1 311 úmrtí na COVID-19. Přítomnost koronaviru byla nově potvrzena u 193 454 dalších lidí. Odhaduje se, že v USA bylo od vypuknutí epidemie zaznamenáno celkem 16 715 932 případů virové infekce. Celkový počet obětí činil 303 500. Filantrop a bývalý generální ředitel společnosti Microsoft se nechal slyšet, že:

  • s koronavirem budeme pravděpodobně bojovat ještě v roce 2022,
  • do stavu blízkému normálu bychom se měli vrátit na konci příštího léta,
  • další čtyři až šest měsíců bude nejhorším obdobím epidemie,
  • rok 2021 bude velmi těžkým rokem.
Zdroj fotografie: Adobe Stock

Riziko opakování pandemie

Billa Gatese, obchodníka a mecenáše, který financuje mnoho lékařských výzkumů, včetně očkovacích programů prostřednictvím Nadace Billa a Melindy Gatesových, se nechal slyšet, aby všichni lidé dodržovali nařízení vlády. Nosili masky a vyhýbali se kontaktu s ostatními lidmi. To může zabránit velkému počtu úmrtí. Během nadcházejícího půl roku by totiž podle odhadu Washingtonské univerzity mělo zemřít další 200 000 (v souvislosti s koronavirem).

Co s vakcínami třetích stran

Žádná ze zavedených vakcín na koronavirus není podle Billa Gatese lepší, než jiná. Tento filantrop se také nechal slyšet, že Joe Biden by se proti koronaviru měl nechat očkovat veřejně. A co Bill Gates? Kdy se nechá očkovat on? Podle vlastních slov prý nebude „tahat za nitky“ a počká si, až na něj přijde řada.