Jižní Korea varuje před třetí vlnou a návratem k přísným koronavirovým opatřením

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Předseda vlády v Jižní Koreji prosil v pátek 20. listopadu veřejnost, aby se i nadále vyhýbala společenským akcím, a varoval také, že pokud nebude zvládnuta nová vlna infekcí koronaviru, bude zapotřebí zpřísnit některá opatření.

Předseda chce zrušit všechny akce do konce roku

Chung Sye-Kyun vyzval ke zrušení veškerých akcí, které byly naplánované do konce roku. Zaměstnavatele poprosil, ať co nejvíce nabízejí svým zaměstnancům homeoffice a obyvatele ve věku starší 60 let vyzval, aby raději zůstávali doma a ven chodili v nezbytně nutných případech.

Na schůzce, kde bylo hlavním tématem šíření infekce COVID-19, řekl, že pokud se nezastaví aktuální tempo šíření, bude opět omezen každodenní život. Jižní Korea již 19. listopadu zpřísnila pokyny, které jsou nutné k prevenci, ale je nelogické, aby se zakázala všechna shromáždění, ale naproti tomu mohou být otevřené bary nebo noční kluby. Lidé mohou chodit také na bohoslužby.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Třetí vlna již v Koreji probíhá, bylo potvrzeno 363 nových případu. Třetí den po sobe tak počet překročil 300. Celkem má Jižní Korea hlášeno přes 30 000 případů a 501 úmrtí. Oproti České republice nejsou čísla v Jižní Koreji nijak velká.

Oblast hlavního města by měla zpřísnit omezení

Úředník ministerstva zdravotnictví Yoon Tae-ho řekl na brífinku, že věří, že v oblasti hlavního města aktuálně probíhá třetí vlna této infekce. Pokud akutně nemocných pacientů s COVID-19 vzrostl, což mělo za následek, že byly rychle obsazena lůžka jednotek intenzivní péče.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Úředníci ve zdravotnictví uvedli, že hlavní město může vyžadovat přísnější omezení, pokud průměrná denní nákaza vzroste během týdne na 200 lidí nebo i více. V této oblasti žije a pracuje asi polovina z 52 milionů lidí v zemi. Region hlavního města zaznamenal ke konci listopadu 218 nových případů, a je to první denní přírůstek přes 200 od měsíce srpna.