Světová zdravotnická organizace doporučuje, aby studenti zůstali ve školách

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Infekce koronavirem, který je teď celosvětově rozšířenou nemocí, je ve školách značně omezená. Trvání předpisů o zavírání škol by tedy měla být zkrácena co nejvíce, jak uvádějí odborníci Světové zdravotnické organizace (WHO). Ve čtvrtek 19. listopadu se delegace WHO sešla v Říme, aby jednala s italskou ministryní školství Lucií Azzolinovou.

WHO ocenila vzdělávací politiku italské vlády

Italská média po tomto setkání uvedla, že delegace WHO vyzvala organizaci, aby analyzovala kroky, které byly podniknuty ve vzdělávání zemí v boji proti pandemii. Také je požádala o analýzu rozsahu infekce ve školách a rizika spojená s jejich uzavřením.

Agentura Ansa uvádí, že zástupci Světové zdravotnické organice v rozhovoru s ministryní Azzolinovou ocenili hlavně vzdělávací politiku italské vlády právě během pandemie. Sdíleli také své obavy ohledně psychologických důsledků, které by mohlo být dlouhodobé zavírání škol.

WHO zdůraznila, že infekce ve školách není tak rozsáhlá, aby se musely školy zavírat na delší dobu. Doba trvání předpisů o ukončení by měla být zkrácena co nejvíce.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Povinností je zaručit kvalitní vzdělávání

Sama ministryně Azzolinová po rozhovoru řekla, že je přesvědčena, že musejí vyvinout veškeré úsilí, aby udrželi školy otevřené. Povinností vlády je zaručit vysoce kvalitní vzdělávání. V Itálii byla dálková výuka hlavně pro studenti středních škol z posledních dvou ročníků a také pro studenty vysokých škol. Základní školy byly z valné většiny otevřené. Itálie tak reagovala na zvyšující se počet infekcí koronavirem v posledních týdnech.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Itálie během epidemie zjistila přes 1,5 milionu pozitivních občanů, z toho již zemřelo již přes 53 tisíc. Vládní opatření tak nastala v důsledků zvyšujícího se počtu nakažených lidí s nemocí COVID-19. Pokud byste do Itálie chtěli zavítat, musíte mít negativní test ne starší 72 hodin nebo samotný test musíte absolvovat pro příletu do země.