Ve Vietnamu postavili první zlatý hotel na světě

Při cestování po Asii můžete zažít různé typy ubytování. Od polorozpadlých chatrčí, kde sotva teče voda, až po honosné hotely, kde se vám na každém kroku uklání livrejovaný personál. Asie je kontinent velkých kontrastů, kde čas od času vzniknou skutečně bizarní díla, která by asi jinde ve světě neobstála. Jedním z nich je i světově první hotel, který se pyšní tím, že jeho vybavení je celé potaženo zlatem.

Zlato kam se podíváte

Dolce Hanoi Golden Lake najdete v hlavním městě Vietnamu a už z fotografií je patrné, že toto je zážitek jen pro ty, kteří se mají rádi netradiční prostředí. V okolní šedé zástavbě budova upoutá hned na první pohled – má pětadvacet podlaží, které pokrývají zlaté dlaždice, díky nimž má třpytivý metalický vzhled. Už při vstupu například dostanete šálek kávy ze zlatého šálku a na každém kroku se na vás budou blyštit zlaté pohovky, dveře i další vybavení. Člověk si až možná říká, zda toho zlata není přeci jen příliš.

Cena pokojů není přemrštěná

Na stavbě hotelu se rozhodně nešetřilo. Náklady se vyšplhaly do výše 200 milionů dolarů a není divu – vždyť se doslova všechno muselo potáhnout 24karátovým zlatem. A to logicky není zadarmo. Zatímco pro místní je cena 250 dolarů za noc naprosto přemrštěná, pro zámožné turisty to není zase tak moc. Je to částka, která je srovnatelná s jinými hanojskými hotely, které nabízí zcela standardní služby. Dopřát si třpytivý zážitek tedy nemusí být tak nedostupné. A odměnou vám bude zážitek, který skutečně jinde není možné získat. Jiný kompletně zlatý hotel na světě není, nebo se o něm alespoň neví. Vybavení pokojů je vlastně poměrně standardní, ale je pravda, že posadit se zlatou toaletu je asi přeci jen zážitek, který vám za pár stovek dolarů stát může.

Nové lákadlo pro turisty

Samozřejmě v hotelu nechybí ani nádherný střešní bazén, odkud můžete shlížet na střechy hanojských domů a kochat se barevným a neutuchajícím životem velkoměsta. Hosté se shodují na tom, že hotel poskytuje skutečně nevšední zážitek. Po příjezdu se prý nevyhnete tomu, abyste se alespoň na moment cítili jako králové.

Dokonce ani pandemie koronaviru neodložila otevření hotelu. Vietnam totiž celou situaci zvládl s přehledem a zdá se, že přílivu turistů by snad již v brzkých týdnech nemělo nic bránit. A Dolce Hanoi Golden Lake je na příliv zájemců připraven. Majitelé jsou si naprosto jistí, že příští rok bude hotel vydělávat a jejich investice se vyplatí. Cestovní ruch je pro místní ekonomiku klíčový, takže vytváření nových hotelů, které nabízí netradiční zážitek, pro podnikatel dává smysl. Tento unikátní hotel má přilákat další návštěvníky, ideálně ty s vyšším příjmem, kteří se zde nebudou bát své peníze utrácet. Zařízení povede americká společnost Wyndham Hotel Group, která bude usilovat o zajištění mezinárodního standardu služeb a managementu.