Strašidelný dům na jihozápadě Tchaj-wanu, ve kterém nikdo nechce bydlet

Zdroj fotografie: Imgur.com / Kathmandu Beyond

Na Tchaj-wanu je aktuálně k prodeji Minxiong Haunted House, který je jedním z nejznámějších ruin na jihu Tchaj-wanu. Realitní agent Hsieh potvrdil, že současný vlastník tohoto sídla ho bude prodávat. Má rozlohu 13,3 tisíc čtverečních stop a požaduje za něj přes 630 000 amerických dolarů.

Barokní budova z roku 1929

Minxiong Lio je rodinný historický dům. Nachází se blízko horského hřbitova Yijian v okrese Chiayi na jihozápadě Tchaj-wanu. Je to starý dům, který byl postaven v roce 1929, má tři patra a je postaven v barokním stylu se zdmi z červených cihel. Zvenčí vypadá elegantně. Všichni členové rodiny Liu se postupně z domu odstěhovali a staré nádvoří a dům se pomalu zhoršovaly.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

O domu koluje několik pověstí o duších, takže není divu, že se dům stal jednou z nejznámějších atrakcí v této oblasti. Informace o prodeji toto sídla byly zveřejněny před třemi měsíci, ale i tak mnoho lidí projevilo zájem o koupi. Je to hlavně kvůli jeho popularitě. Potomci rodiny Lui potvrdili, že se jeden po druhém odstěhovali. Bylo to z důvodu, že se dům nachází na odlehlém místě, jak uvedl úřad pro kulturní turistiku v místním okrese. V průběhu let si dům vydobyl přezdívku strašidelný dům.

Zdroj fotografie: Imgur.com / Kathmandu Beyond

V Číně existuje mnoho oblastí, kde nikdo nechce bydlet

Milion bytů i rodinných domů najdete v Číně k prodeji, ale problém je, že v nich nechce bydlet, protože jsou na zvláštních místech nebo vypadají strašidelně. Lidé je ale kupují, protože to berou jako budoucí investici. Ve velkých městech jako je Hongkong, Peking nebo Šanghaj jsou tak celé čtvrtě duchů. Jsou to však byty, které chátrají, protože se o ně nikdo nestará. Přitom by Čína mohla v těchto domech a bytech ubytovat až 200 milionů lidí.

Zdroj fotografie: Imgur.com / Kathmandu Beyond

Po celém světě existuje nespočet míst, která jsou neobydlená. Nejedná se pouze o byty nebo domy, které by se daly využít k bydlení, ale jsou to také hospody, restaurace nebo hotely. Spousta lidí na duchy věří, a tak před prodejem domu zkoušejí duchy vyhnat pomocí lidí, kteří se duchařinou zabývají. U některých domů tak může i díky tomuto narůst cena.