Ve Vietnamu se obnovují mezinárodní lety, pro cestování bez obav by měl pomoci Covid pas

Zdroj obrázku: Pixabay

Země celého světa řeší otázku bezpečného cestování v pandemické době. Vietnam se rozhodl řešit tuto problematiku pomocí Covid pasu, který nyní s leteckými společnostmi řeší.

Světová pandemie virového onemocnění Covid-19 se v některých zemích zvládá skvěle koordinovat, a tak je na čase řešit i návrat společnosti do běžného života. Mezi tento návrat patří i cestování, které by díky domluvě s leteckými společnostmi mělo být bezpečné. Pomůže k tomu Covid pas.

Ve Vietnamu se situace již řeší

Jelikož si Vietnam dokázal s pandemií dobře poradit, nyní se obyvatelé této země vrací do běžného života. Znovu se obnovují lety vnitrostátní a postupně se otevřou také lety mezinárodní. Předseda vlády požádal příslušné agentury o spolupráci. Díky takzvaným “vakcinačním pasům” by mělo být cestování mnohem jednodušší a bezpečnější.

Zdroj fotografie: Asiastock photobank

Očkování proti Covid-19 je denní téma snad v každé zemi světa, a tak se v globálním měřítku věří, že brzy dojde k úplnému vyhlazení tohoto viru, který už přes rok trápí celý svět. Očkování probíhá v souvislosti s každým jedincem, v rámci firem ve všech státech, a tak by zavedení případných Covid pasů neměl být takový problém. Každý cestující by měl jasný a bezpečný doklad, se kterým se on ani jeho spolucestující nemusí bát.

Covid pas bude používán globálně

Nejen Vietnam řeší možnost cestování pomocí Covid pasu. Předpokládá se, že tento doklad bude používán globálně po celém světě, zvýší se tak důvěra mezi jednotlivými zeměmi a oživí se letecké cestování. To rozhodně opět rozproudí a posílí obchod.

Zdroj obrázku: Pixabay

Vláda musí podporovat cestovní ruch

Místopředseda a generální tajemník Vietnamského leteckého obchodního sdružení Bui Doan Ne má jasný názor. Uvedl totiž, že vláda bezpodmínečně musí podpořit cestovní ruch i v době pandemie. Jedině obnovení cestovního ruchu může pomoci s návratem do běžného života, na který byli obyvatelé zvyklí ještě před pandemií.

ZDROJvietnamnet