Novinky a články z nejkrásnějších míst Asie

Osm typicky čínských jídel, která byste měli zkusit

Osm typicky čínských jídel

Čínská kuchyně je nedílnou součástí asijské kultury, která stále více proniká do celého světa. Na tamní jídlo ale nemusíte nikam létat; můžete si ho udělat sami doma nebo zajít do asijské restaurace u nás. Představíme vám osm typicky čínských pokrmů, které byste měli zkusit. Chcete-li ale poznat pravou chuť čínských jídel, je nezbytné zemi navštívit.

Čína - osm typických jídel

Vepřové ve sladkokyselé omáčce: Spojení dvou chtuí

Jedno z nejznámějších jídel je vepřové maso v oranžovo-červené omáčce se sladkokyselou chutí; obecně známé jako maso ve sladkokyselá omáčka. Zpočátku se jednalo o dva různé pokrmy, přičemž jeden byl ve sladké omáčce, a druhý v kyselé. Postupně ale docházelo k mísení obou jídel dohromady, čímž byla vytvořena zcela nová chuť. Stejně tak už není pravidlem používat vepřové maso, které lze nahradit kuřecím nebo hovězím.

Kuřecí KungPao: Nejznámější jídlo Sichuanu

Kuřecí KungPao je známé jídlo pocházející z provincie S-čchuan (Sichuan). Jeho hlavní ingredience představují nakrájené kuřecí, sušené chilli a smažené arašídy. Pokrm se podává s rýží nebo čínskými nudlemi, a v oblibě ho mají jak místní, tak cizinci. V západních zemích bylo kuřecí KungPao upraveno, takže se kuřecí kousky obalují ve škrobu a je přidána zelenina a sladkokyselá omáčka.


Mohlo by vás zajímat: You Tiao, čínské smažené tyčinky


Ma Po tofu: Pikantní směs s tofu

Ma Po tofu je jedním z nejznámějších pokrmů sichuanské kuchyně, kterou prezentuje už přes sto let. Stejně jako ostatní jídla, i Ma Po tofu vyniká pikantní chutí vytvořenou pepřovým práškem. Samotné tofu je potom smícháno s mletým hovězím masem a nakrájenou cibulí, jejichž chuť se do tofu vsákne.

Wontons: Plněné knedlíčky

Wontons jsou malé plněné knedlíčky, které se nejčastěji podávají v polévce nebo jako smažené jednohubky. Obvykle mají trojúhelníkový tvar, a lze je přirovnat k italským tortellini. Knedlíčky Wontons bývají plněny mletým vepřovým masem nebo nakrájenými krevetami, ale existuje i řada sladkých variant. Jejich původ sahá do doby před 1 300 lety, kdy vládla na území Číny dynastie Tang.

Stránky: 1 2

Přidat komentář